11:10 | 05 октомври 21 1428

Община Павел баня обявява литературна награда в памет на Стефан Фурнаджиев

Община Павел баня обявява литературна награда в памет на Стефан Фурнаджиев / Новини от Казанлък

Два литературни конкурса за поезия и проза обявява Община Павел баня. Единият е за наградата на името на поета „Стефан Фурнаджиев” и в него могат да участват поети и писатели от цялата страна, а другият конкурс ще се проведе само между авторите от община Павел баня в разделите лирика, есе, разказ. Срокът е 28 октомври 2021 г (вкл.).

Литературната награда „Стефан Фурнаджиев“ е за поезия и проза. Тя се присъжда от Община Павел баня за принос в българската художествена словесност. Присъжда се ежегодно по време на честване на годишнина от рождението на поета Стефан Фурнаджиев и Деня на народните будители.

Наградата се присъжда за публикувана книга през предходната година (2020г.) или за цялостно творчество.

Предложение за наградата могат да правят културни институции, творчески сдружения и организации, специализирани издания за художествена литература, както и поканени от Общината за целта физически и юридически лица – в срок до 28.10.2021година.

Носителят на наградата получава грамота и парична сума в размер на 1000 /хиляда/ лв., осигурена от бюджета на Община Павел баня.

Предложенията за наградата се подават в Деловодството на Община Павел баня до 28.10.2021г. (вкл.) по утвърден Формуляр и приложения за кандидатстване на адрес: Павел баня 6155, ул. “Освобождение” № 15, Община Павел баня – Деловодство, за Литературната награда “Стефан Фурнаджиев”.

Формулярът можете да изтеглите от сайта на Община Павел баня.

Литературната награда е съпътствана от Конкурс на името на Стефан Фурнаджиев, който се обявява между авторите на община Павел баня за: лирика, есе, разказ.

Конкурсът е анонимен. Творбите в три екземпляра се представят в Деловодството на Община Павел баня до 28.10.2021г. (вкл.) в голям плик на адрес: Павел баня 6155, ул. “Освобождение” № 15, Община Павел баня – Деловодство, за Общинския литературен конкурс “Стефан Фурнаджиев“, като вътре в малък запечатан плик се поставят имената на автора и адрес за връзка. Специално сформирана за целта комисия ще оценява творбите като, след приключване дейността на комисията, участниците ще бъдат уведомени за резултатите.

Допълнителна информация може да бъде получена на тел.: 04361/3260 или e-mail: mayor_pb@mail.bg.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак