16:58 | 05 октомври 21 4634

Наградиха арсеналците, победители в заводските спортни състезания

Наградиха арсеналците, победители в заводските спортни състезания / Новини от Казанлък

През лятото на 2021 година, след изпълнената с ограничения 2020-а, по идея на председателя на КНСБ Атанас Бозов в „Арсенал“ бяха възобновени заводските спортни състезания. Това бяха спортни надпревари между отбори, излъчени от цехове, отдели, звена в отделните заводи на „Арсенал“, които в този си вид не са провеждани от дълги години. Игрите се организираха съгласно Наредбата за провеждане на спортни турнири в предприятието, която е разписана за всеки завод и е получила одобрението на съответния директор, каза председателят на Комисията за младежта и спорта към КНСБ в дружеството Елена Замбакова. Съгласно Наредбата, за класиралите се отбори на 1, 2 и 3 място във всяка дисциплина бяха предвидени парични награди съответно от 60, 50 и 40 лева, а комплексният победител получава награда от 200 лева.

Въпреки че новите ограничения прекъснаха провеждането на игрите във всички замислени дисциплини, част от тях се състояха, имаше победители и много емоции. Участниците се надпреварваха на волейбол – мъже и жени, футбол – жени, тенис на маса и народна топка - жени.

Така, в дисциплината тенис на маса се състезаваха три отбора на Завод 0. Първо място завоюва първият отбор, а след него се наредиха вторият и третият отбор на завода. Всички те получиха специално изработени грамоти, топки за тенис и съответните парични награди.

В Завод 2 се проведоха състезания по волейбол - жени и мъже. На първо място при жените се класира отборът на Управлението, а на второ място – сборният отбор. При мъжете отборът на направление „Разделно“ стана първи, а втори е отборът на Управлението. И двата отбора получиха грамоти и определените за съответните места парични награди.

Завод 1 проведе състезания по волейбол жени, футбол на малки вратички – жени, и народна топка – жени. В дисциплината волейбол първо място спечели сборният отбор на Завод 1, а второ място зае отборът на цех 290. Футболът на малки вратички показа, че и в мъжките игри истинските състезатели са жените. На първо място се класира вторият отбор на 1/290. Второ място зае отборът на цех 250 в Завод 1, а трети са момичетата от първия отбор на 1/290.

В народната топка победител е първият отбор на 1/290. След него се класира вторият отбор на 1/290, трети е отборът на 1/256. Отборите бяха отличени с грамоти, топки и парични награди в съответния размер.

Цех 290 на Завод 1 стана комплексен победител в състезанията, тъй като участва с два отбора в най-много дисциплини, със завидно представяне. Неговите състезателки грабнаха и купата. Оказа се, че дамските отбори все пак са имали мъжка подкрепа в лицето на техния треньор. Награди получиха и двамата съдии – Петър Джигов на футбол и Валентин Тояганов – волейбол.

Главният двигател на игрите Елена Замбакова благодари на всички, включили се в организирането и провеждането на състезанията, на синдикалните лидери по заводи, на отговорника по спорта на Завод 2 Татяна Джурова и на всички останали, както и за сърцатото участие на арсеналци, показали спортен хъс и воля за победа.

Пресцентър на "Арсенал" АД - zakazanlak.bg

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за своя козметичен магазин, намиращ се в Етнографски комплекс ”Дамасцена”,...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Скъпи приятели, СНЦ “Приятели на Фолклора“ гр.Казанлък, отново Ви кани на Празнично хоро по случай Трети Март! Заповядайте...

Платени съобщения 22/02/2024 гр.Казанлък
Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Перфектните очила за теб в Оптика ”Новий зир”! - Безплатен очен преглед от специалист по очна оптика от гр. Варна...

Платени съобщения 31/01/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак