11:11 | 08 октомври 21 2732

Прокуратурата се зае със случая в Арсенал. Ще разпитват служители на МВР и ДАНС

Прокуратурата се зае със случая в Арсенал. Ще разпитват служители на МВР и ДАНС / Новини от Казанлък

Вчера, на 7 октомври, Окръжна прокуратура – Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство за разгласяване на информация, представляваща следствена тайна по образувано вече досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора.

Става въпрос за кражбата на конкретни изделия от казанлъшкият оръжеен завод „Арсенал” и документи със съдържаща се в тях информация, чувствителна за фирмата и представляваща интерес за чужди конкурентни фирми.

Престъпление по чл. 360 от Наказателния кодекс.

Разпространената информация би застрашила националната сигурност на страната, може да попречи на разследването и за реализирането на наказателна отговорност на виновните лица. Данните са изнесени без разрешение на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора по смисъла на чл.198, ал.1 от НПК - материалите от разследването не могат да се разгласяват без разрешение на прокурора.

В тази връзка ще бъдат разпитани служители на МВР, ДАНС и др. и ако се съберат достатъчно доказателства ще се предприемат съответните действия за търсене на наказателна отговорност от виновните лица.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак