12:06 | 08 октомври 21 1524

Мостът до с. Ягода остава без ремонт тази година

Мостът до с. Ягода остава без ремонт тази година / Новини от Казанлък

До края на тази година не се предвижда да започне ремонт на мостовото съоръжение при село Ягода на първокласния път I-5 Стара Загора – Казанлък. Това съобщиха за Радио Стара Загора от АПИ – Стара Загора.

Припомняме ви, че конструкцията на мостовото съоръжение на пътя Стара Загора – Казанлък беше сериозно компрометирана през юни 2020 година, когато неправилно натоварен извънгабаритен багер счупи трегерите му. 

Към този момент финансов ресурс не е осигурен и изработването на технологичния проект не е възложено за мостовото съоръжение. Съобразно средствата, предвидени за проектиране през следващата година, ще се възложи проектирането на аварийно-възстановителни работи на надлеза на път III-5007 Ягода – Конаре над път I-5 Казанлък-Стара Загора. След като проектът бъде изработен, одобрен и финансово обезпечен ще бъдат възложени ремонтните дейности. Дотогава за осигуряване безопасността на пътуващите движението в 100-метров участък от третокласния път III-5007 Шаново-Ягода в района на увреденото съоръжение ще се осъществява в една лента, се казва в писмо на АПИ изпратено до Радио Стара Загора след запитване.

БНР - Стара Загора

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак