11:59 | 19 ноември 21 17505

От работата в чужбина до успешния семеен бизнес в Казанлък. Как го прави семейство Кирякови?

От работата в чужбина до успешния семеен бизнес в Казанлък. Как го прави семейство Кирякови? / Новини от Казанлък

Голяма част от българите напускат страната в преследване на по-високи доходи и по-добър живот. Малко от тях обаче съумяват да вземат наученото от там и да го превърнат в успешен семеен бизнес в родния си град в България. С точно такива хора ще ви запознаем днес!

Лидия и Краси Кирякови от гр. Крън заминават за Испания в търсене на по-доброто заплащане. Започват работа в дома на собственици на 5-звездни хотели. От тях усвояват занаята до най-малката тънкост - от подгъването на спалното бельо, до поставянето на кърпите в банята. През 2017 г. обаче решават да се приберат и с наученото да започнат собствен бизнес в родния си град. Кръщават фирмата си за почистване Лиди ЛОТОС.

Няколко години по-късно усърдният труд се отплаща с безброй доволни клиенти. За тези 4 години са изчистили над 1 000 къщи, а голяма част от клиентите им продължават да ползват техните услуги и до днес.

Какво още ни разказаха Лидия и Краси от Лиди ЛОТОС вижте в интервюто: 

Здравейте! Разкажете ни кои сте вие:

Ние сме Лидия и Краси Кирякови. Натрупахме богат опит в сферата на почистването на домове в Испания. Решихме да се върнем в България през 2017 и да вложим всичко научено от най-добрите в бранша в нашата семейна фирма за почистване – Lidi LOTOS. Работим здраво. Обичаме работата си и влагаме в нея цялото си сърце и душа. Стараем се да обръщаме внимание на всеки клиент индивидуално, според неговите нужди.

Работим главно на територията на Община Казанлък и Стара Загора.

Какви услуги извършвате?

Ние извършваме абонаментно, частично и основно почистване на Вашия дом, сгради и търговски обекти. Извършваме и кошмарното за много хора – почистване след ремонт. Също така перем мека мебел, почистваме прозорци, гладим, сменяме спално бельо – всичко, нужно за един приветлив дом. Усвоихме занаята от истински професионалисти в чужбина, които изпипваха детайлите. Научихме се не само да чистим, а да влагаме отношение във всеки дом и към всеки клиент.

Използваме професионална почистваща техника и препарати, които са производство на световно известни компании, доказали се в сферата на почистващите услуги: „Kärcher“, “Lavor“, “Fimap“, както и био разградимите препарати “Amway” за хората с алергии.

Какъв е вашият екип?

В момента сме 6 човека и продължаваме да търсим амбицирани и енергични хора, които искат да работят в тази сфера. Много държим на хората в нашия екип, ценим ги, и нашата задача е не само да изчистим, но и да заредим дома с енергия, положителна емоция, хармония и уют. Екипът ни е от интелигентни хора, това за нас е важно, защото клиентите ни са на ниво. Държим на младите и енергични хора, които имат естетика за това как да оставят дома след себе си.

Казахте, че работите на територията на Община Казанлък и Стара Загора. Къде имат нужда повече от вашата помощ - в по-големия град Стара Загора, или в Казанлък?

Не можем да кажем, че имаме такъв район. Колкото клиенти имаме в Стара Загора, толкова имаме и в Казанлък. А също така и по селата в региона. 

А какви са вашите клиенти?

Най-често клиентите ни са интелигентни, супер заети хора с професия, които разчитат ние да поддържаме чистотата на техния дом. 99 % от тях са млади, работещи хора, които нямат време да го свършат това нещо и просто ни се доверяват, че веднъж седмично ние ще отидем и ще се погрижим за техния дом по най-добрия начин.

Търсят нашите услуги и клиенти, които не могат да се справят, поради заболяване или напреднала възраст, до такива, които живеят в чужбина и имат имоти тук или самотноживеещи родители.

Колко време отнема почистването на един дом?

Много зависи какво има в дома – има ли деца и колко са големи те. Ако къщата е голяма, имаме клиент с двуетажна къща, тя ни отнема около 5 часа. А средно апартамент около 100 кв. метра го чистим за около 2 часа. Ние винаги сме екип от поне 2 човека, което осигурява бързина, която е важна за нашите клиенти.

Голям плюс за клиентите ни е, че ние си носим абсолютно всичко – техника, препарати, мопове, кърпи, гъби и т.н. Не ги ангажираме по никакъв начин - просто трябва да имаме достъп до жилището.

Също така ние нямаме никакви изисквания към клиентите си, например нещата им да бъдат прибрани, както изискват някои фирми. Ако не им е оправено леглото - им го оправяме, отиваме без никакви претенции към клиента. Винаги се стремим да се съобразим с техните очаквания, за това търсим обратна връзка - търсим градивната критика.

Промени ли се работата Ви след началото на пандемията? Клиентите ви изискват ли по-високо ниво на дезинфекция от вас?

Не, нито ние, нито нашите клиенти са се променили. Винаги сме работили с работно облекло, ръкавици, наши чехли, дезинфектанти… Просто начинът ни на работа винаги е бил такъв, не сме имали причина да се променяме.

Не сме спирали да работим дори и през пандемията. Променяме се, но не заради пандемията, а заради очакванията на нашите клиенти. Стараем се за всеки клиент да работим индивидуално, според техните лични изисквания.

Как да ви открият хората, които се нуждаят от вашите услуги?

На разположение сме на всеки, който има нужда от нашата помощ. Можете да ни намерите чрез нашия сайт lidilotos.com, чрез нашата фейсбук страница Почистване Лиди, или на телефоните: 0896 260 712; 0899 125 175. Свържете се с нас за напълно безплатна оферта!

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

Мъж избяга с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък / Видео

14501 | 02 декември 2023

Двама души загинаха при тежка катастрофа на разклона за Бузлуджа

8703 | 01 декември 2023

Спор за изпреварване завърши с побой

7798 | 01 декември 2023

Любомира Абдишева и Милена Йолдова-Стоянова са допуснатите кандидати за длъжността началник на РУО-Стара Загора

6857 | 04 декември 2023

Община Казанлък показва за първи път нови археологически открития на проф. Георги Китов

5159 | 05 декември 2023

Задържаха мъж за трафик на 30-годишна жена от Казанлък с цел проституция

4939 | 04 декември 2023

Разследват кражба на пари от магазин в Казанлък

4821 | 04 декември 2023

Джоана Брадшоу – между Дома на Ахинора и Долно Изворово

4449 | 04 декември 2023

Община Казанлък обявяви конкурс за заемане на длъжността „Главен архитект“

3832 | 01 декември 2023

Задържаха шофьора на камиона от катастрофата с двама загинали край Шипка

3819 | 03 декември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак