10:52 | 30 ноември 21 2766

ППМГ “Никола Обрешков“ спечели проект за дуално обучение в Италия

ППМГ “Никола Обрешков“ спечели проект за дуално обучение в Италия / Новини от Казанлък

Казанлъшката природо-математическа гимназия спечели проект, с който ще реализира практика в реална работна среда на свои ученици в Италия.

15 ученици от ППМГ „Никола Обрешков” ще се включат в учебна практика в реални работни места във фирми с утвърдени постижения в областта на ИКТ в град Римини, Италия.  Обучението се реализира по проект „Професионалното образование по „Приложно програмиране“, ориентирано към бъдещето“ по Еразъм +, който се осъществява от математическата гимназия в партньорство със  Sistema Тurismo s.r.l socio Unico,  Италия.

Участие в проекта ще вземат учители по професионална подготовка по компютърни науки и английски език, както и ученици, навършили 16 и 17 години към месец март 2022 година, обучаващи се по професия „Приложен програмист“, специалност „Приложно програмиране“ в гимназията.

ППМГ организира мобилности в две направления:

- 6 души учители по професионална подготовка по компютърни науки и английски език, в продължение на 7 дни, ще наблюдават и обменят добри практики в Професионални гимназии в град Римини, Италия, с доказан опит в професионалната подготовка на учениците по ИКТ – материална база, организация на практическото обучение, разработване съвместно с бизнеса на учебни програми по специфична професионална подготовка, интегриране на уменията в конкретната професионална област с езиковите и IT уменията, разнообразяване на формите на обучение и др.

- 15 ученици с двама придружаващи учители за провеждане на учебна практика на реални работни места във фирми с утвърдени постижения в областта на ИКТ, осигурени от партньора.

Поради динамичната обстановка в страната и Европа времето за провеждането им предстои да бъде уточнен.

Проектът ще допринесе за по–високо качество на професионалното образование и обучение. Ще повиши качеството на професионалната подготовка на учителите
чрез трансфер на добри практики и прилагане на усвоените иновативни методи на преподаване в дуалната форма на обучение, в сътрудничество с бизнеса.
Ще подобри на мултикултурната осведоменост и ще разчупи бариерите, свързани с езиковите, културните, икономически, социални и др. различия.

Учениците, успешно завършили ПЕК и учебна практика в чужбина ще получат Сертификат за проведена ПЕК подготовка от ППМГ; Сертификат Europass mobility за успешно проведена мобилност в реална
среда.; както и оформена годишна оценка по „Програмиране“.

Учителите, успешно провели мобилността ще получат Сертификат Europass mobility. Участието им ще бъде признато за допълнителна квалификация.

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак