13:04 | 03 декември 21 3375

Заплахи с нож и чук завършиха в съда

Заплахи с нож и чук завършиха в съда / Новини от Казанлък

На 1 декември казанлъшкият районен съд определи наказателна мярка пробация на 39-годишния Р. Хр. Р. от Казанлък за това, че заплашвал с нож и чук Б.А.Ф., като крещейки се заканил да го убие.

Случката се разиграла преди повече от година, на 04.10.2020 г. Обвиняемият ударил автомобила на пострадалия „Фолксваген пасат” с метален контейнер, след което насочил нож към  Б.Ф. и замахвал с чук към него, крещейки закани към Б.Ф. и Н.Ф.: „Познавам ви от 30 години, ще ви избия, ще ви заколя, ще ви очистя като кучета!“, „Ще ви убия, много бързо удрям с чука!“, „Помаци мръсни, ще ви убия!“.

Пристигналият на място екип на Полицията му наредил да хвърли чука, но Р. не изпълнил нареждането и се съпротивлявал на органите на реда.

От справката по делото става ясно, че обвиняемият Р.Р. е от Казанлък, но работи в Швейцария. Със средно образование, неосъждан. Той се призна за виновен пред Районен съд-Казанлък и сключи споразумение с прокурора, което съда прие.

Той ще трябва да изтърпи наказание пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично за срок от 7 месеца. През целия период Р.Р. периодично ще посещава пробационен служител. Той ще поеме и направените по делото разноски, които са в размер на 936,00 лв.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак