13:02 | 06 декември 21 1241

Деца и учители станаха носители на “Добрите примери“ от Казанлък

Деца и учители станаха носители на “Добрите примери“ от Казанлък / Новини от Казанлък

Вчера в сградата на Младежки дом – Казанлък се проведе официална церемония по връчване на сертификати за признателност от конкурса "Добро дело". Младите хора от Младежки общински съвет и основателят на платформата „Добрите примери“ Теодор Ставров, с подкрепата на Община Казанлък, наградиха участниците от получените истории за добри дела и дариха два компютъра, получени в акцията „Дари компютър“ .

Не случайно вчерашната дата 5 декември - „Ден на доброволеца“ бе избрана за осъществяването на инициативата. Водещи на мероприятието бяха младежите Петко Владов и Антонина Атанасова. На събитието присъства и г-жа Зорница Антонова - Началник-отдел „Социални дейности“ в Община Казанлък. Срещата започна с изпълнение на талантливата Елена Николаева от школа „Орфей“ и възпитаничка на музикалния педагог Мариана Мъгева. 

Основателят Теодор Ставров връчи сертификате за признателност на героите от получените истории за добро, които се оказаха от цяла България.  Наградени бяха: треньорите по плуване Теодора Петкова и Светлана Кръстева от Казанлък; учениците от 3 „б“ клас на ОУ „Никола Вапцаров“, гр.Казанлък и техните учители Лилия Рачева и Мария Колева; ДГ №9 „Слънчице“ гр.Казанлък - децата от втора „б“ възрастова група; учениците от 1 и 2 клас при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ село Кънчево и г-жа Събина Цокева, Калинка Минчева от Казанлък; Сибел Мехмед от Велинград; Антон тодоров от гр. Лом; Илинка Маринова от село Крумово; Калин Баев, ДГ „Валентина Телешкова“ село Ярджиковци; ДГ „Чуден свят“ гр. Перник; ДГ „Райна Княгиня“ село Мещица; неправителствената организация „Отворена врата“; Денислав Иванов от Враца; Десислава Димитрова от Разград. Младежки общински съвет – Казанлък бе сред отличените за своите добри дела.

На всички, които не можаха да присъстват лично, сертификатите предстои да бъдат изпратени. Два броя компютри бяха дарени в акцията „Дари компютър“ на Хриси от Казанлък и Деси от Разград.

В края на церемонията, младежите връчиха почетен плакет в знак на огромната си признателсност и благодарност към Теодор Ставров – основателя на платформата „Добрите примери“.

Истоята на Теодор Ставров започва на 29-ти май 2019-та година. Един ден изпълнен с негативизъм и черни хроники, както сам той го пределя. „Отвсякъде бях залят с неприятни вести, стоях си на компютъра и там попадах основно на кофти новини и статии. В ежедневието ни години наред негативното властва и в този момент вече чашата преля и си казах „Трябва да променя това, трябва да наклоня везните към едно позитивно ежедневие“. Тогава реших, че искам да създам канал за само и единствено положителни новини, за да намаля максимално негативизма в ежедневието ми.“ Така се ражда фейсбук групата „ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ“, където хората могат да споделят само хубави новини и добри вести. След това се появява и сайта „Dobriteprimeri.com“, а по-късно той създава фейсбук страницата „Добрите Примери“.

Идеята за Сертификат „Добрите Примери“ следва някак естествения път на събитията. „След като мрежата от последователи на платформата се увеличи значително и всеки ден се споделяха доста публикациите за добри хора, направили добро и дали добър пример започнах да усещам тези хора като недооценени. Те правят страхотни жестове, помагат на човек в нужда или на животно, чистят природата или правят дарение, но единственото, което получават е един виртуален лайк в социалните мрежи. Казах си , че искам да направя нещо повече за тях, исках да им подаря и аз усмивка по някакъв начин така, както те усмихват нас. Тогава ми дойде идеята да изготвя уникален сертификат за признателност за всеки един от тях, като малък жест от мен и платформата ми. За около 2 часа успях да направя дизайна и формата, в който изглежда сертификата. От този момент нататък започнах да търся контакт с тези хора по всякакъв начин. След като ги открия например в социалните мрежи им пиша, поздравявам ги за добрата им постъпка, разказвам им накратко за платформата Добрите Примери и че искам да направя малък жест към тях, връчвайки им сертификат за признателност. Тогава идва и силната емоция след техните реакции.“ споделя Теодор Ставров.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

Мъж избяга с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък / Видео

14393 | 02 декември 2023

Двама души загинаха при тежка катастрофа на разклона за Бузлуджа

8620 | 01 декември 2023

Спор за изпреварване завърши с побой

7729 | 01 декември 2023

Любомира Абдишева и Милена Йолдова-Стоянова са допуснатите кандидати за длъжността началник на РУО-Стара Загора

6428 | 04 декември 2023

Въведоха еднопосочно движение по седем улици в Казанлък

5984 | 29 ноември 2023

Задържаха мъж за трафик на 30-годишна жена от Казанлък с цел проституция

4461 | 04 декември 2023

Разследват кражба на пари от магазин в Казанлък

4323 | 04 декември 2023

Джоана Брадшоу – между Дома на Ахинора и Долно Изворово

3959 | 04 декември 2023

Задържаха шофьора на камиона от катастрофата с двама загинали край Шипка

3738 | 03 декември 2023

Община Казанлък обявяви конкурс за заемане на длъжността „Главен архитект“

3732 | 01 декември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак