13:02 | 06 декември 21 1363

Деца и учители станаха носители на “Добрите примери“ от Казанлък

Деца и учители станаха носители на “Добрите примери“ от Казанлък / Новини от Казанлък

Вчера в сградата на Младежки дом – Казанлък се проведе официална церемония по връчване на сертификати за признателност от конкурса "Добро дело". Младите хора от Младежки общински съвет и основателят на платформата „Добрите примери“ Теодор Ставров, с подкрепата на Община Казанлък, наградиха участниците от получените истории за добри дела и дариха два компютъра, получени в акцията „Дари компютър“ .

Не случайно вчерашната дата 5 декември - „Ден на доброволеца“ бе избрана за осъществяването на инициативата. Водещи на мероприятието бяха младежите Петко Владов и Антонина Атанасова. На събитието присъства и г-жа Зорница Антонова - Началник-отдел „Социални дейности“ в Община Казанлък. Срещата започна с изпълнение на талантливата Елена Николаева от школа „Орфей“ и възпитаничка на музикалния педагог Мариана Мъгева. 

Основателят Теодор Ставров връчи сертификате за признателност на героите от получените истории за добро, които се оказаха от цяла България.  Наградени бяха: треньорите по плуване Теодора Петкова и Светлана Кръстева от Казанлък; учениците от 3 „б“ клас на ОУ „Никола Вапцаров“, гр.Казанлък и техните учители Лилия Рачева и Мария Колева; ДГ №9 „Слънчице“ гр.Казанлък - децата от втора „б“ възрастова група; учениците от 1 и 2 клас при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ село Кънчево и г-жа Събина Цокева, Калинка Минчева от Казанлък; Сибел Мехмед от Велинград; Антон тодоров от гр. Лом; Илинка Маринова от село Крумово; Калин Баев, ДГ „Валентина Телешкова“ село Ярджиковци; ДГ „Чуден свят“ гр. Перник; ДГ „Райна Княгиня“ село Мещица; неправителствената организация „Отворена врата“; Денислав Иванов от Враца; Десислава Димитрова от Разград. Младежки общински съвет – Казанлък бе сред отличените за своите добри дела.

На всички, които не можаха да присъстват лично, сертификатите предстои да бъдат изпратени. Два броя компютри бяха дарени в акцията „Дари компютър“ на Хриси от Казанлък и Деси от Разград.

В края на церемонията, младежите връчиха почетен плакет в знак на огромната си признателсност и благодарност към Теодор Ставров – основателя на платформата „Добрите примери“.

Истоята на Теодор Ставров започва на 29-ти май 2019-та година. Един ден изпълнен с негативизъм и черни хроники, както сам той го пределя. „Отвсякъде бях залят с неприятни вести, стоях си на компютъра и там попадах основно на кофти новини и статии. В ежедневието ни години наред негативното властва и в този момент вече чашата преля и си казах „Трябва да променя това, трябва да наклоня везните към едно позитивно ежедневие“. Тогава реших, че искам да създам канал за само и единствено положителни новини, за да намаля максимално негативизма в ежедневието ми.“ Така се ражда фейсбук групата „ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ“, където хората могат да споделят само хубави новини и добри вести. След това се появява и сайта „Dobriteprimeri.com“, а по-късно той създава фейсбук страницата „Добрите Примери“.

Идеята за Сертификат „Добрите Примери“ следва някак естествения път на събитията. „След като мрежата от последователи на платформата се увеличи значително и всеки ден се споделяха доста публикациите за добри хора, направили добро и дали добър пример започнах да усещам тези хора като недооценени. Те правят страхотни жестове, помагат на човек в нужда или на животно, чистят природата или правят дарение, но единственото, което получават е един виртуален лайк в социалните мрежи. Казах си , че искам да направя нещо повече за тях, исках да им подаря и аз усмивка по някакъв начин така, както те усмихват нас. Тогава ми дойде идеята да изготвя уникален сертификат за признателност за всеки един от тях, като малък жест от мен и платформата ми. За около 2 часа успях да направя дизайна и формата, в който изглежда сертификата. От този момент нататък започнах да търся контакт с тези хора по всякакъв начин. След като ги открия например в социалните мрежи им пиша, поздравявам ги за добрата им постъпка, разказвам им накратко за платформата Добрите Примери и че искам да направя малък жест към тях, връчвайки им сертификат за признателност. Тогава идва и силната емоция след техните реакции.“ споделя Теодор Ставров.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Зов за помощ: Атанас Мермеклиев от град Шипка се нуждае от средства за животоспасяваща операция

7339 | 19 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5596 | 22 април 2024

Лек автомобил се обърна след катастрофа до училище в Казанлък

5074 | 19 април 2024

Полицейска акция залови незаконни оръжия в дома на 69-годишна жена

4453 | 18 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4050 | 23 април 2024

След тричасово дебнене на бракониери - 7 заловени, куп актове и иззето оборудване

3895 | 18 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3526 | 22 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2536 | 21 април 2024

Калоян Янакиев с първа самостоятелна изложба

2525 | 18 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

2353 | 23 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак