12:40 | 31 януари 22 1476

Програмистите на ОУ “Георги Кирков“ завършиха първия си курс

Програмистите на ОУ “Георги Кирков“ завършиха първия си курс / Новини от Казанлък

Иновативно училище „Георги Кирков“ постига високо качество в образователния процес, чрез успешно прилагане на нов учебен план през 2021/2022 учебна година.

С приключването на първи учебен срок в ОУ „Георги Кирков“, учениците от V „б“, които са иновативна паралелка с разширено изучаване на Визуално програмиране, завършиха своя първи курс по програмиране „Първи стъпки“, който е I етап „От игра към код“ – Обучителна пътека Визуално програмиране за ученици. Всички двадесет и пет ученици получиха своя сертификат и първа значка за завършена степен на обучение, състоящо се от общо четиридесет практически упражнения за визуално програмиране, чрез блокчета.

В новия обучителен курс, който предстои да се осъществи през втория учебен срок, отново състоящ се от четиридесет практически упражнения, ще продължим с изучаването на цикли, които ще спестят писането на дълъг код за програмиране.

Иновацията в ОУ „Георги Кирков“ ще продължи и през следващата 2022/2023 учебна година, която ще бъде приложена и в други паралелки от прогимназиален етап, обучавани по нов учебен план.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак