16:12 | 01 февруари 22 3511

Осъвременяването на сградата на Поликлиниката продължава

Осъвременяването на сградата на Поликлиниката продължава / Новини от Казанлък

Осъвременяването на сградата на Районна Поликлиника Казанлък продължава, заяви д-р Красимир Пейчев, директор на заведението за извънболнична помощ. Със съдействието на Община Казанлък открихме обновената сграда през октомври миналата година. Ремонтът бе по проект "Внедряване на мерки за енергийна ефективност“ с финансовата подкрепа на Национален доверителен екофонд по Инвестиционна програма за климата. Общата стойност на проекта възлезе на 804 008.41 лв., от които близо 120 000 лв. е съфинансирането от бюджета на Община Казанлък. С други 115 000 лева с ДДС Общината финансира и вътрешното обновление на помещенията.

Един от най-важните проекти, който всъщност е в ход е изграждането на външен товаро-пътнически асансьор, който ще свърже петте етажа на сградата. Той ще бъде изграден в западната част на сградата, в близост до товарния вход. Съоръжението е от изключително значение, понеже ще има връзка на всеки етаж и ще позволи използването на носилка.

Ще бъде изграден и още един малък асансьор. Той ще се намира в английския двор на сградата и ще свърже ниския 3-етажен корпус на Поликлиниката – това са детско-поликлинично отделение, Рентгеновата и клинична лаборатория и отделението по физиотерапия на приземния етаж.

Какво още разказа д-р Пейчев пред kazanlak.com вижте в интервюто:

Д-р Пейчев, на какъв етап е изграждането на така нужния товаро-пътнически асансьор?

Проектът е в етап строително и архитектурно проектиране. Започнато е, в действие е, с подкрепата на Община Казанлък.

Всъщност идеята за асансьора е заложена в плана за управление на Поликлиниката още преди година и той е в действие. За реализацията му се изисква сериозно финансиране, което вече е осигурено. Най-големият благодетел на Поликлиниката е г-н Любомир Дянков (изпълнителен директор на „Капрони” АД), който дари 75 000 лв.. Той осигури финансирането за двата асансьора.

За жалост един трагичен случай изпревари нещата.

Да, темата за нуждата от товарен асансьор и носилка бе засегната в публикация в групата ни „За Казанлък” на наш читател, който разказа за негова баба, която издъхва на кушетката в кардиологичния кабинет. Именно липсата на асансьор и носилка затруднява близките да изнесат безжизненото тяло на жената до изхода на здравното заведение. Какъв е вашият коментар по случая?

Първо искам да изкажа лични съболезнования за загубата на семейството. Искрено им съчувствам, защото знам какво е да изгубиш родител. За жалост с това разполагаме за момента, но промяната е вход. Новите реформи ще елиминират появата на подобни случаи. Това, което зависи от нас - като сграда и организация, да се предостави достъп до линейка и помощ, ще бъде направено. Просто всичко изисква време.

Всичко е предвидено и се работи по въпроса, но не може да стане с магическа пръчка. Това е дълъг процес, който ще продължи, ще трябва да работим още много.

Цялата реорганизация на първия етаж всъщност е свързана със строителството на товаро-пътническия асансьор. Недоумявам как такава голяма сграда е проектирана само с два малки асансьора, един от които с години не работеше. Той бе ремонтиран също с помощта на дарители миналата година.

Каква е водещата цел в обновяването на Поликлиниката?

Сградата всъщност е застинала във времето от 50 годиниАз искам да догоним и да осъвременим сградата до такава степен тя да бъде организационно правилно ситуирана. Ако успеем да сложим още два малки асансьора движението в сградата ще бъде още по-организирано.

Преди ремонта, финансиран от Общината, Неотложният кабинет бе на втория етаж – свалихме го на партера с отделен вход. Направихме товарен, западен и южен вход, където е детско-поликлинично отделение. Аптеката също е със самостоятелен вход. Търговският обект „Аптека“ бе прехвърлен към активите на Поликлиниката с решение на Общински съвет – Казанлък на първото заседание за годината. Всички стълбищни клетки вече са изолирани – това са така наречените бездимни стълбища, при евакуация и пожар. Също така по този начин се подобри отоплението в коридорите на сградата.

Един от проблемите на казанлъчани е и липсата на места на паркинга пред Поликлиниката, който е в непосредствена близост до спирката на градския транспорт. Какво предвиждате по този въпрос?

Планирам да направя предложение в Общински съвет Казанлък, паркингът пред товарния вход на Поликлиниката да бъде платен, както и да бъде премахната спирката. На паркинга трябва да бъде осигурено и едно място за линейка или товарна кола.

Освен подобряването на организацията в сградата, продължава и осъвременяването на апаратурата в кабинетите. Какво предстои?

Да, закупуването на нова апаратура също е голяма част от обновяването на Поликлиниката. Вече разполагаме с нов рентген. Закупуването на новия рентген стана възможно след като Община Казанлък предвиди в бюджета си за 2021 година средства в размер на 64 860 лв. с ДДС за закупуването му. През новата 2022 г. е предвидено закупуване на нов DR - рентгенова цифровизираща система за дигитализация на образа, което ще понижи чувствително времето за обработката между две снимки. Имаме и нов ехограф. Сега предстои закупуването на чисто нов ехограф с гинекологична насоченост, отново финансиран от общинския бюджет. Към него ще добавим и видеоколпоскоп с монитор, финансиран от бюджета на дружеството. Възловите кабинети трябва да бъдат оборудвани. Предвидено е да бъде изразходвана голяма част от бюджета в тази насока, които няма да могат да се върнат с години, но хората трябва да имат достъп до по-добро лечение и грижи.

Друга новост, за която мога да споделя е създаването на кабинет по нефрология и вътрешни болести. Предстои пускането и на нов очен кабинет с оптика. Също така в момента преговаряме за откриването на детски стоматологичен кабинет.

До момента дружеството е вложило над 100 000 лв. за вътрешни реконструкции и модернизации.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Обяви от Казанлък:

Предлага / търси Продавач консултант

Предлага / търси Продавач консултант

Стани част от екипа на Строителен търговски център Нова Ф 49 като продавач-консултант. Ако за Вас е важно да откриете...

Работа 21/09/2023 гр.Казанлък
Предлага / търси Касиер

Предлага / търси Касиер

Ако сте положително настроени и обичате да се усмихвате, и за Вас е важно клиентите да останат доволни след като...

Работа 21/09/2023 гр.Казанлък
Уникалният Концерт - Спектакъл “МЕЖДУ ДЕВЕТ ПЛАНИНИ” на Ансамбъл ”Пирин” в Казанлък

Уникалният Концерт - Спектакъл “МЕЖДУ ДЕВЕТ ПЛАНИНИ” на Ансамбъл ”Пирин” в Казанлък

СНЦ “Приятели на фолклора” кани жителите и гостите на град Казанлък на уникалния Концерт-спектакъл “МЕЖДУ ДЕВЕТ...

Платени съобщения 13/09/2023 гр.Казанлък
Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за длъжността продавач-консултант/ка за своя козметичен магазин

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за длъжността продавач-консултант/ка за своя козметичен магазин

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за длъжността продавач-консултант/ка за своя козметичен магазин, намиращ...

Работа 08/09/2023 с.Скобелево
СБА Казанлък обявява курсове за шофьори

СБА Казанлък обявява курсове за шофьори

Учебен център СУАБ - СБА град Казанлък , обявява нови курсове за шофьори категория “В” всяка четна седмица на...

Работа 05/09/2023 гр.Казанлък
„ТД Орлово гнездо“ - Казанлък отдава под наем хижа ”Голяма Бузлуджа”

„ТД Орлово гнездо“ - Казанлък отдава под наем хижа ”Голяма Бузлуджа”

СНЦ „ТД Орлово гнездо“ - Казанлък обявява процедура за стопанисване и управление на хижа голяма Бузлуджа в района...

Платени съобщения 01/09/2023 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

26-годишен мъж от село Хаджидимитрово се удави в Слънчев бряг

21761 | 21 септември 2023

Три автомобила и мотоциклет катастрофираха след разклона за Горно Сахране

8634 | 24 септември 2023

Живка Железова е кандидатът за кмет на община Казанлък на ИТН

6735 | 21 септември 2023

Катастрофа блокира движението по бул. Батенберг до Lidl

6703 | 21 септември 2023

Социологическо проучване за Казанлък: Младите семейства оценяват качеството на живот в Казанлък

5071 | 21 септември 2023

28-годишен моторист пострада при катастрофа на централно кръстовище

4963 | 20 септември 2023

Новият магазин на „Дамасцена“ отвори врати в центъра на Казанлък

4672 | 21 септември 2023

Отнето предимство е причината за инцидента с 77-годишния велосипедист в Западното

4351 | 19 септември 2023

Жители на казанлъшкото село Бузовград създадоха “Гората на Ванко“ в памет на 14-годишния Иван Седмаков

4039 | 23 септември 2023

Автомобил самокатастрофира на Околовръстния път на Казанлък

3402 | 26 септември 2023
Sesame
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак