12:23 | 23 февруари 22 4090

Осъдиха на година и четири месеца затвор казанлъчанка разпространявала наркотици

Осъдиха на година и четири месеца затвор казанлъчанка разпространявала наркотици  / Новини от Казанлък

Общо наказание в размер на една година и четири месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години получи 20 годишната Т. Т., след като Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумението, сключено между нея, Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитникът й.

Пред съдебния състав на Окръжен съд – Стара Загора обвиняемата, която е  неосъждана, се призна за виновна по двете й повдигнати обвинения, а именно че:

- на 29.04.2021 г. в гр.Казанлък, без надлежно разрешително, е държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества -  5F-MDMB-PICA /5-Fluoro-MDMB-PICA/, коноп (марихуана, канабис) и метамфетамин, всички на обща стойност 2 969,52 лева;

- в периода от средата на м.септември 2020 г. до края на м.февруари 2021 г., в жилище – апартамент, находящо се в гр.Казанлък,  в условията на продължавано престъпление, е склонявала и подпомагала 20-годишно момиче към употреба на високорисково наркотично вещество – амфетамин.

Пред съда обвиняемата декларира, че разбира обвинението, признава се за виновна, както и че е съгласна с последиците на споразумението и доброволно е подписала същото.

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак