12:37 | 23 февруари 22 1958

Казанлъшките училища отбелязаха “Деня на розовата фланелка“

Казанлъшките училища отбелязаха “Деня на розовата фланелка“ / Новини от Казанлък

НЕ! НА НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ! - казаха учениците от ПГЛПТ гр.Казанлък! Александра Филипова председател на училищния ученически съвет и чаровния и екип показаха дълбоката си съпричастност към учениците, жертва на насилие и се обявиха ПРОТИВ агресията.

Учениците от гимназията дойдоха с розови фланелки и аксесоари в знак на съпричастност и подкрепа. Учителите Гергана Тенева, Кристина Демирева, Корнелия Владева и Тина Янева също дойдоха в розов тоалет, а Иванка Джонджорова бе с елегантен розов шал за подкрепа. Всички учители получиха стикери НЕ НА НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ от училищен ученически съвет.

Ученическият парламент при ОУ ”Георги Кирков” също отбеляза „Деня на розовата фланелка”. Учениците получиха специални „гривни на толерантността”, символизиращи техните качества - доброта, грижа към другите и уважение. Бяха надути и пуснати розови балони с мото: ”Не на насилието в училище! Да на доброто!”.

Тази година отново ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ е част от световната инициатива "Ден на розовата фланелка", чрез която се противопоставя на тормоза в училище. Учениците казаха "НЕ" на тормоза и подкрепиха позитивната нагласа и милите жестове един към друг, като образуваха символична фланелка с балони. Деца от всички класове изработиха тематични постери и стикери, с които да ни подканят да помислим как трябва да се постъпи в ситуации на нетолерантно поведение.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак