11:56 | 25 февруари 22 10262

Осъдиха четирима, пребили павелбански кмет

Осъдиха четирима, пребили павелбански кмет / Новини от Казанлък

Пред съдебния състав четиримата мъже, 41-годишния А. А., 26-годишния Д. И., 70-годишния А. А., 20-годишния О. А., се признаха за виновни в това, че на 08.07.2021г. в Павелбанското село Асен, в съучастие помежду си, причинили лека телесна повреда на кметa на селото Недялко Петков.

В хода на разследването е установено, че кметът се обадил на органите на реда за съдействие във връзка с нарушаване на обществения ред в селото. Той оказал пълно съдействие на пристигналите на място полицейски служители, които задържали и отвели в полицейския участък на град Павел баня лице с агресивно поведение. По-късно роднини и приятели на задържания нападнали кмета Петков и му нанесли побой.

Районен съд – Казанлък одобри споразумение, постигнатото между четиримата извършители защитника им и представител на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък.

По силата на споразумението, което окончателно и има последиците на влязла в сила присъда, на всеки един от подсъдимите, които са неосъждани, е наложено наказание лишаване от свобода в размер на десет месеца с изпитателен срок от три години.

Подсъдимите декларираха пред съда, че са подписали доброволно споразумението и са съгласни с неговите последици.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак