11:00 | 08 март 22 9276

Женска революция: Жените, които превзеха мъжките професии

В Международния ден на жената – 8 март, екипа на kazanlak.com реши да ви запознаe с Виктория, Таня и Кристияна. Три талантливи, успели и целеустремени жени, избрали да поемат в различни житейски начинания, водени от безкомпромисен професионализъм, както в личен така и в професионален план.

Редник Виктория Аврамова е избрала професията военнослужещ. От половин година тя случи в редиците на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Споделя, че това е детската ѝ мечта. „Винаги съм усещала, че съдбата ми е била свързана с армията и да бъда в помощ на родина ми.След думите „Заклех се“ разбрах, че това е моето призвание“, казва редник Аврамова.

Според Таня Шишкова една от най-достойните професии е тази на пожарникарите. Нейната решителност и бодър дух са високо ценени от колегите ѝ. Таня е Младши - инспектор и от 4 години работи като пожарникар в РС ПБЗН – Казанлък. На жените, решили да последват нейния професионален път казва: „Да следват мечтите си и най-вече да вярват в себе си, защото когато човек вярва в себе си нещата се случват.“

Професията полицай е отговорна, понякога опасна, но това не спира Кристияна Бонева да я избере като свое професионално поприще. От около година тя работи в Районно управление Казанлък като Младши – инспектор. Според нея, трудности има във всяка професия. „Аз предпочитам да ги наричам предизвикателства, тъй като те ме оформят в личен и професионален план“, казва Кристияна.

Какво е да си жена в мъжки свят, срещат ли предрасъдъци в работата - вижте в цялото интервю на жените, превзели мъжките професии в Казанлък!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак