15:08 | 16 март 22 2299

Доброволци работят с училища от Казанлък и страната

Доброволци работят с училища от Казанлък и страната  / Новини от Казанлък

Доброволците по проект „Зелена Европа” на програма „Европейски корпус за солидарност” са в града ни чрез сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” от повече от месец и вече са добре познати в казанлъшките училища. Те посетиха ОУ „Никола Вапцаров”, ППМГ "Никола Обрешков" – Казанлък, Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, гр. Казанлък и Английско приключение „English Adventure”.

Те активно ще работят по проекта до края на годината, съвместно с учениците на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, гр. Казанлък

Във всяко едно от училищата доброволците представиха държавата си и защо и какво е да си доброволец. Мотивираха младежите да изучават чужди езици.

Предстои представяне на организацията  и града ни в събитие в гр. Плевен в организиран ден на рециклирането от Основно училище "Валери Петров" гр. Плевен в Регионален исторически музей гр. Плевен. По време на инициативата доброволците ще представят екологията в техните страни.

А в края на месеца ще имат възможност да се срещнат и с учениците от Основно училище „Генерал Скобелев”, с. Скобелево, общ. Павел баня като им разкажат за това какво трябва да знаят за рециклирането, оползотворяването и разделното събиране на отпадъците.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак