16:06 | 25 март 22 2172

Кирковци се обединиха в мащабен базар за Маги

Ученици и дарители успяха да съберат сумата от 6 100 лв. за Маги

В петъчния следобед в двора на ОУ „Георги Кирков“ се проведе благотворителен базар в подкрепа на 12-годишната Маги, която страда от коварното заболяване Сколиоза. Ученици, учители и родители обединиха сили и изработиха различни предмети, които бяха изложени в базара.

Самата Магдалена е ученичка в ОУ „Георги Кирков“. Подкрепяна от всички, тя сподели, че е благодарна за помощта и куража, които ѝ дават съучениците ѝ и всички казанлъчани, тя усеща подкрепата на целия град. В здравословен план каза, че изпитва леки болки в гърба, носи корсет, но за момента се чувства добре. На хората, които организират подобни благотворителни инициативи изказа своята благодарност, защото чрез подобни кампании може да се помага на много хора, а здравето е най-важното.

Майка ѝ Яница Генчева, която също бе на базара днес, заедно с малкото братче на Маги сподели, че до вчера сумата, която е събрана за лечението на дъщеря ѝ е вече 65 хил. лева и изказва благодарността си към всички добри хора, които протягат ръка и помагат с каквото могат. „Благодаря от сърце на всички и се надявам наистина да успеем, защото Маги заслужава да има нормален  живот без корсет.“, каза г-жа Генчева.

Класният ръководител на Маги, учителят по математика Лъчезар Фотев, разказа за инициативата:

„Веднага щом разбрахме от майката на Маги каква е ситуацията и каква е огромната сума, която трябва да се събере за да се извърши операцията всички учители както и ученици обединихме усилията си за каузата. Така решихме да организираме някакво събитие и в последствие това събитие се оказа базар, на който да се предлагат само ръчно изработени изделия. Всички ученици, от всички класове се включиха с огромно желание в нашата кауза. Стараем се да учим децата на доброта, да бъдат добри и съпричастни един към друг да помагат както могат.", сподели г-н Фотев.

Две момичета от класа на Маги, Димана и Десислава участваха с рисунки в благотворителна изложба, а картините им бяха продадени за всеткавично време, още преди да започне самия базар.

До момента се проведоха множество благотворителни каузи в помощ на 12-годишното момиче, а съвсем скоро предстоят още няколко. Това са на 2-ри април в парк Розариум отново голям базар „Заедно за Маги”, на 3 април на изкуствените игрища Футболен турнир, и концерт на 5 април в Читалище „Искра“, където отново ще се включат ученици от ОУ „Георги Кирков”.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Най - четени новини

за последната седмица

Грозно: Момиче троши търговски обект в центъра на Казанлък / Видео

16035 | 19 февруари 2024

Педиатърът д-р Ралица Пейчева се сприсъединява към екипа на ДКЦ Районна Поликлиника - Казанлък

7002 | 15 февруари 2024

Камион се взриви в митницата до Арсенал

6805 | 17 февруари 2024

Криминалисти от Казанлък иззеха голямо количество марихуана от жилището на криминално проявен

6469 | 16 февруари 2024

Хиляди малини ще бъдат подарени тази събота в Копринка

5924 | 16 февруари 2024

19 задържани при акция за битовата престъпност

5535 | 15 февруари 2024

Проверка на имот от полицейските служители завърши с досъдебно производство

5445 | 15 февруари 2024

Община Казанлък получава собствеността върху държавни имоти

5207 | 16 февруари 2024

Да помогнем на Амая да има ново сърчице

4658 | 20 февруари 2024

Задържаха 50-годишна жена, източила 12 хил. лв от дебитна карта

4420 | 21 февруари 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак