16:35 | 25 март 22 1927

Наследниците на Чудомир се събраха в Павел баня навръх рождения му ден

На връх рождения ден на Димитър Чорбаджийски - Чудомир, на Благовещение, по инициатива на кмета, в община Павел баня се събраха наследниците на писателя - хуморист. Последната такава среща е направена през 70-те години от тогавашния кмет.

В обновената зала “Младост” при НЧ “Напред - 1903” в Павел баня днес някои от тях имаха удоволствието да се видят за първи път след години. Днес от 25-те наследника, с които Общината успя да се свърже, дойдоха половината и определиха срещата като изключително мила и желана. Правнучките на сестрата на Чудомир - Гергана Гечева и Лилия Димитрова, разказаха спомените си от детството, прекарвано с писателя. От своя страна Иванка Костерова - председател на НЧ “Чудомир” в село Турия и наследница на Чудомир, сподели с всички в залата изпратените поздравителни адреси от неуспелите да присъстват на срещата днес родственици.

Срещата преминава в спомени и размисли за творчеството на турийския писател. Наследниците на Чудомир и представителите на Община Павел баня си обещаха, че това няма да е последната такава среща.

Специално за днешния повод от казанлъшкия литературно-художествен музей “Чудомир” представиха 10 акварела с пейзажи, рисувани от писателя. Изложбата предизвика интерес не само от страна на наследниците, но и от местните жители и гости на Павел баня.

Още новини от Казанлък:
Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
';