13:05 | 28 март 22 1028

Побратименият на Казанлък Сеул, Южна Корея, гостува по повод финалната фаза ан проект за смарт градове

Побратименият на Казанлък Сеул, Южна Корея, гостува по повод финалната фаза ан проект за смарт градове / Новини от Казанлък

Кметът Галина Стоянова се срещна днес в кабинета си с представители на побратимения на Казанлък Сеул, Южна Корея по повод финалната фаза на проект за смарт градове. Темата бе предстоящото приключване на проекта „Интегриран контролен център в град Казанлък“, по който Общината работи съвместно със SAMSUNG SDS.

Кметът на община Казанлък отбеляза, че изборът на Казанлък за този проект е голяма чест и изрази задоволство, че за това е изиграло роля и побратимяването с корейската провинция на Сеул Джунанг-гу, подписано през 2018 година. „Макар и младо, това приятелство ще ни даде възможност на практика да покажем ползите от побратимяването.“, посочи Галина Стоянова. Тя благодари за отношението, свършеното и ползотворната работа на корейската страна. „Много сме доволни, че включихте дейностите, които искахме да бъдат заложени в проекта, за да бъдат максимално полезни за града!“, заяви Кметът на Казанлък.

От страна на SAMSUNG SDS в срещата участваха Парк Джихьон, придружована от Хан Йонхон. Те споделиха първи впечатления от България и Казанлък: „Хората тук са позитивни, сърдечни и гостоприемни!“, заяви г-жа Парк. Тя разказа, че подобни проекти разработват и в Бразилия и Турция. Г-жа Парк подчетра, че предстои да направят проверка до края на месеца на свършеното на място, след което подробно ще запознаят Кмета и нейния екип с резултатите. По идея на Галина Стоянова, представянето на резултатите ще бъде в Зала №6 на Общината и ще бъде излъчвано онлайн, за да може гражданите, които проявяват интерес към направеното да се запознаят лично.

Предстои провеждането на интервюта с отговорните лица в Общината в сектори като безопасност, транспорт и бедствия. Ще бъдат обследвани ключови зони и обекти, които да бъдат включени в разширяването на мрежата за видеонаблюдение в града.

Галина Стоянова изрази надежда, че наред с чисто професионалната работа ще бъдат създадени и нови приятелства между представителите на Изпълнителя от SAMSUNG SDS и колегите им от Община Казанлък.

Община Казанлък спечели финансиране по проекта чрез Програмата за световно съдействие за основаване на т.нар. „умни градове “ през август 2021 година. През септември същата година започна работата по проекта по програмата за световно съдействие K-City Network 2021, финансирана със средства от Министерството на инфраструктурата и превоза на Южна Корея. При избора на Казанлък за съдействие с Южна Корея в областта на нововъведенията бе обърнато специално внимание на побратимяването на Казанлък с корейската провинция на Сеул Джунанг-гу.

Пресцентър на Община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак