16:38 | 23 април 22 1133

На Велика събота, деца шариха яйца с отец Панкратий в Шипка

Днес е последния и най- благословен ден от Страстната седмица, предшестващ Великден. 

По покана на отец Панкратий- игумен в манастирски храм- паметник „Рождество Христово"  и със съдействието на кмета на гр. Шипка – Василка Панайотова деца от градчето в навечерието на празника боядисаха  червени яйца в двора на християнската обител, които ще бъдат раздадени на Великден!

Игуменът им разказа за Символа на червеното яйце като знак на Възкресението на Христос, разясни им, че първото яйце винаги се оцветява в червено като символ на пролятата кръв на разпнатия Спасител. Най- малката участничка бе Мартина Чуканова, която боядиса първото  яйце. С него отец Панкратий  направи кръст по челата на децата за здраве и ги благослови, след което го постави  пред иконата на Света Богородица. Децата с въодушевление и радост оцветиха всичките яйца и ги подредиха  в големи кошници, изпълвайки двора на манастира с красивите си  усмивки.

Василка Панайотова- кмет на гр. Шипка пожела на всички здраве и  благоденствие във всеки дом, Благословен и Светъл Великден !

Отец Панкратий раздаде подаръци и по едно червено яйце на децата, а на малката Мартина и икона на Богородица. След това поздрави всички  с предстоящия Празник на Празниците, като пожела здраве, мир и духовно възрастване, и много благословени от Бога успехи! Да имаме Вяра, Надежда и  Любов е най-голямото богатство!

СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ!

Още новини от Казанлък:
Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
';