11:11 | 27 април 22 1342

Великденски конкурси и състезания се вихриха в ПГЛПТ

Великденски конкурси и състезания се вихриха в ПГЛПТ / Новини от Казанлък

В истински великденски празник се превърна 26 април в Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм. Игри, конкурси, забавления и великденски вкусотийки съпътстваха събитието. Класовете, в направление Ресторантьорство в гимназията, премериха сили в няколко различни надпревари. В изложбата с конкурсен характер "Великден в ПГЛПТ" победители станаха следните класове:

- "Най-шарено великденско яйце" - 11б клас;
- "Най-красиво великденско яйце" - 8в клас
- "Оригиналност и творческо въображение" - 10в клас;
- "Използване на изобразителни техники" - 11в клас
- "Ръчна изработка на Великденско яйце - хартия, глина, тесто, плат, гипс, прежда, пластмаса" - 9в клас

Изключителен интерес предизвика и играта между петте класа "Намери яйцето и го пренеси", в която трябваше да се открият по пет боядисани яйца, скрити в двора на гимназията. Всеки отбор-клас си имаше цвят яйце - след като откриваха своите "скрити великденски съкровища" - учениците преминаваха с тях, поставяйки ги в лъжица, през специално изградено трасе. Първи в забавното състезание финишираха от 9 в клас.

Преподавателите по ресторантьорство и туризъм в ПГЛПТ организираха и благотворително борене с яйца, като средствата от великденската изява ще отидат по сметката на дете в нужда.

Победителите в различните конкурси, получиха много вкусни награди, които споделиха с всички участници в Шарения Великден на ПГЛПТ.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак