19:29 | 01 май 22 1493

Доброволците ни се включиха в младежки обмен в Румъния

Доброволците ни се включиха в младежки обмен в Румъния / Новини от Казанлък

От 22 до 30 април младежки център за развитие "Взаимопомощ" участва в проект по програма „Erasmus+”, организиран от организация Together Romania. Българските младежи се включиха в младежки обмен заедно с участници от Полша, Румъния, Словакия и Италия на тема „Make the Youth ACT”. Основните дейности по проекта се състояха в китното и красиво румънско градче Къмпина.

Виктор от България разказва „В рамките на проекта успяхме да разгледаме различните проблеми на младежите и съответно на техните локални общности. Но как протече всичко? В първият ден имахме интересни, забавни и познавателни игри. Благодарение на нашите обучители Александру (Алекс) Йорга от Румъния и Марчин Дабкевич от Полша успяхме за едва няколко часа да създадем един прекрасен и задружен екип. След деня за опознаване следваха същинските дни. В един от тях научихме за същността на обществените проблеми.Разбрахме за нуждите на обществото, решенията на проблемите и съответно техните решения. Бяхме разделени на групи, в които трябваше да обсъдим и представим различни проблеми. Други теми, които засегнахме бяха за лидерството и видовете обучение, научихме разликата между формално, неформално и информално обучение.

Много интересна тема бе също програмите, за подпомагане и стимулиране дейността и активността на младите хора, на ЕС и в частност на Европейскта комисия. Осведомихме се и за другите младежки програми. След сесията за тези програми получихме отборна задача. С нея трябваше да създадем и презентираме наши собствени идеи за нови „Еразъм+” проекти. Успяхме да представим страхотни идеи също благодарение на нашите „учители“ Марчин и Алекс. Една от най-увлекателните дейности беше за видеография. Нашите трейнъри ни обясниха основите на видеографията. Получихме нова групова задача за създаване на видео, което представя програмата Еразъм+. Резултатите отново бяха феноменални.

„Еразъм+” проектите не са същите без културния обмен. Всяка вечер беше посветена съответно на една страна. Чрез тези мултикултурни вечери успяхме да научим малко повече за различните държави. Обаче с това не свършва културния обмен. Нощта между 23 и 24 април отидохме до местна църква. Там станахме свидетели на румънските традиции за Великден. Но това далеч не е всичко. Имахме един цял ден, в който посетихме Бран и Брашов. Тези места бяха страхотни. Успяхме да видим уникалните постройки като Замъкът на граф Дракула и Черната църква, в центъра на Брашов.

Като заключение мога да кажа, че в тези малко на брой дни успяхме да научим много най-вече за нашето гражданско образование, но също така и за другите култури и традиции. Успяхме да намерим нови приятели. Успяхме да изпълним и надхвърлим нашите очаквания за този Еразъм+ проект.”

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак