15:29 | 10 май 22 4720

Кандидатките за Царица Роза 2022 посетиха културни институти в града

Днес претендентките за Царица Роза 2022 посетиха няколко от културните институти в град Казанлък. Първа спирка на момичетата бе Исторически музей „Искра“. В подробна беседа те научиха интересни факти за археологията, траките и древния град Севтополис, който се намира под водите на язовир „Копринка“. Екскурзоводът им показа златния венец и бронзовия бюст на Цар Севт III, открити при разкопки на могилата „Голяма Косматка“.

След това красавиците посетиха фондохранилището на Галерията, където имаха изключителната и рядка възможност да видят неизложените и автентични  произведения на изкуството. Уредникът на художествената галерия Катя Христова, представи на момичетата някои от експонатите сред, които бе и емблематичната творба на Иван Милев – Ахинора, която се завърна съвсем скоро от изложба и Рим.

Последна спирка на абитуриентките бе Музеят на фотографията. Там директорът на музея Стефан Папукчиев разказа на момичетата повече за историята на фотографията и различните техники, с които се борави при снимане.  За спомен красавиците оставиха лични послания в книгата на музея.

От днес на витрините на Инфо центъра на площад  „Севтополис“ са изложени и официалните фотографии на кандидатките за Царица роза 2022, които тази година позират облечени в народни носии. Снимките са дело на г-н Папукчиев – директор на Музея на фотографията в Казанлък. Разгледайте ги ако все още не сте го направили, защото в петък на 13 май, Казанлък ще избере 54-тата Царица на Розата.

Програмата за празника може да видите тук

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак