17:15 | 10 май 22 1113

Малчугани четоха за приключенията на Пипи Дългото чорапче

Учениците от 1а клас при ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ се включиха в извънкласно четене на тема "Приключенията на Пипи".

В часа децата научиха любопитни факти за живота на писателката Астрид Линдгрен и за детския роман "Пипи Дългото чорапче".

След внимателно гледане на подготвената презентация, те отговаряха на въпроси, свързани с Пипи. Последва изразително четене на цитати и мисли на любимата им героиня, както и състезание по краснопис. Всички положиха старание, но осем ученици се откроиха. Те получиха сертификат за краснопис.

В края на часа се появиха и малките Пипилоти. Момичетата с желание бяха подготвили своите костюми. С тях бяха животните на Пипи - господин Нилсон и конят, който живее на верандата на Вила Вилекула. Децата представиха и цялото име на палавото момиче, а след това разказаха за приятелите на Пипи - Томи и Аника.

Часът завърши с оцветяване на рисунки и песен за Пипи, която учениците предварително разучиха в часовете по Занимания по интереси. Класният ръководител Владимира Ряпова и учителят в ГЦОУД Радостина Пенева за пореден път показват, че иновативен подход може да се приложи към всеки един предмет в училище. Така се създава и затвърждава желанието на децата да получават нови знания.

Още новини от Казанлък:
Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
';