13:28 | 11 май 22 2942

Хуманитарна гимназия “Св. Св. Кирил и Методий“ отбеляза своя патронен празник

На 11 май ПХГ „Св. Св. Кирил Методий“ отбеляза своя патронен празник. Той започна с тържествено посрещане на училищното знаме и приветствие на Директора - г-жа Румена Петрова: „За мен е чест да видя всички ви събрани тук. Днес празнуваме нашата почит и преклонение пред равноапостолите  братята Кирил и Методий. Дойде време да застанем с лицата си срещу гимназията  ни, редом с апостолите. Всички знаем, че те отварят духовните двери, през които минаваме с вас колеги, всяка година, всеки ден и всеки учебен час с нашите ученици. Освен духовността, имаме и волята, силни сме да се борим за чистото слово, защото това сме ние – Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“. Нека празника да  е светъл, нека сме усмихнати, силни и с дух! Честит празник!“

Бяха поднесени цветя в знак на признателност към делото на Светите братя Кирил и Методий. Отличени бяха участниците в международното състезание по английски език към „Асоциацията на Кеймбидж училищата в България“, които за доброто си представяне получиха сертификати. Това са учениците: Атанас Тодоров – 9 В; Никол Гушева - 9 А; Михаела Иванова - 9 Б; Борис Славчев - 8 Б; Разу Ахмедова - 8 Б; Мирела Попова - 10 Б; Анелия Ганчева, Борислава Байкова и Ивана Тончева - 8 В; Мартин Симов - 10 В.

Тържественият ден продължи с интердисциплинарния урок „Знания за всички“. Там учениците демонстрираха креативност, самостоятелно, критическо мислене и състезателен дух чрез екипна работа. Четири отбора, Земя, Огън, Въздух и Вода, показаха своите знания и умения в различни предметни области. Призът грабна отбор Огън в състав Мерве Байрактар, Александър Атанасов, Никол Гушева и Златомир Стамболов. Те бяха и наградени за отличното си представяне.

Абитуриентите от 12 А и 12 Б клас  завещаха своето емоционално послание към следващите випускници: „Скъпи учители, времето, което ни беше определено да бъдем заедно излетя като мин. Извървяхме пътя от първия учебен час . За някои той беше в пети, а за други в осми клас. Всички ние заедно се учихме, вие нас, а ние вас. Благодарим ви за всичките тези години, в които бяхте плътно до нас. Ние черпехме от вас знание, умение, вдъхновение и търпение. Заедно имахме и хубави и лоши мигове, но се надяваме, че ще запомним само положителните. Въпреки лошите времена по време на пандемията, които изживяхме заедно ние съумяхме да запазим добрия той и уважението един към друг. Благодарим ви, че повярвахте в нас. А вие по-малките, продължете да пазите нашето училище, черпете максимума от знанията на учителите. Бъдете по-активни в изявите си, така шанса да промените, това което не ви харесва е по голям. Учете се от грешките си, изявявайте своето мнение без да се притеснявате от последиците. Обръщайте и повече внимание на нещата, които учителите правят. Те са тук за да се грижат за вас, да ви научат това, от което имате нужда. Гордейте се с нашето училище! Желаем ви от сърце, здраве, късмет, успех и невероятни моменти!“

След това младежите  засадиха две люлякови  дръвчета в двора на Гимназията.

Още снимки може да видите в Галерията 

Целият екип на ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ им пожела здраве, късмет, успех и да се справят с предизвикателствата на живота.

Честит празник!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Обяви от Казанлък:

Най - четени новини

за последната седмица

Язовир Копринка пълен на 60%. Започва контролирано изпускане

5180 | 22 май 2024

Да спиш в музей: Вангел, който превърна Художествената галерия в свой дом за ден

4079 | 19 май 2024

Мъж пострада при инцидент между лек автомобил и мотор

3911 | 23 май 2024

Състави от цялата страна пристигат в Казанлък за 17-ото издание на “Тъпан бие, хоро се вие“ в събота

3632 | 21 май 2024

Състезание под дъжда: Над 600 участници в старта на “Спици и бодли“ 2024

3575 | 19 май 2024

92 полицаи положиха клетва в Казанлък

3276 | 17 май 2024

Традиционно в навечерието на 24 май, връчиха наградата „Кольо Горчев“

3271 | 21 май 2024

Креативен интериорен проект за Академията в с.Розово донесе награда на млада дизайнерка

2846 | 17 май 2024

Майстори показват красиви, ръчно изработени изделия в градината на музей “Чудомир“

2639 | 18 май 2024

24 творци от Казанлък представиха своя съвместна изложба “С аромат на рози“

2560 | 22 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак