11:22 | 25 май 22 1809

Започна записването за Лятната академия по програмиране и роботика в ИКТ Център

Започна записването за Лятната академия по програмиране и роботика в ИКТ Център / Новини от Казанлък

Мили родители, вашият огромен интерес към летните ни занимания ни „принуди“ да се организираме, въпреки нагласите да няма занимания това лято. Радостни сме да съобщим, че сме ангажираме най-добрите ментори за децата. Това са млади и лъчезарни преподавателки, познатата и възхитителна кака Бела от миналото лято – завършила ВИФ и психология и кака Михаела, дипломиращ се учител по информатика. Имаме готовност да организираме за ограничен брой деца 5-12 в по-защитена среда и повишено внимание, занимания в залата и повече навън от 6 юни.

Както вече знаете, нашата лятна академия за деца от 7 до 9 години не е обикновена детска лятна занималня. То е формат, който превежда децата през едно напълно ново за тях преживяване, в което имат възможността да разкрият и развият умения и потенциали, за които дори не са подозирали. Комбинира програмиране, роботика, езици - български и английски, рисуване, спорт и природа. Децата ще се обучават на алгоритмично мислене и блоково-програмиране с Code.org и базово ниво на Scratch3. Английски ще учат под формата на игри. Ще рисуват на компютър и на хартия под ръководството на преподавател. Освен това разполагаме и с комплекти Lego Mindstorms Education EV3 и Lego Mindstorms Inventor. Вече 40 години комплектите и материалите LEGO® Education разпалват интереса на деца и младежи към наука (S), технология (T), инженерство (E), изкуства (A) и математика (M), абревиатурата STEAM. Ще се запознаят и с роботите WE DO 2, Finch и Blue-Bot. Децата конструират и програмират действията на роботите и навлизат неусетно в областта на изкуствения интелект и технологиите на бъдещето. Те разбират, че могат да научат и направят толкова много неща, добиват увереност, използват в пълна сила своето въображение, общуват без телефони и създават приятелства. Много от децата продължават в Детската академия по програмиране и роботика. Други, които са летни гостенчета, отново идват следващата ваканция.

Освен, че учим, творим и се забавляваме, ние и спортуваме. Тази година отново заниманията на открито ще се водят от дипломиран учител по физическо възпитание, който е и психолог. Поне два пъти седмично сме на игрищата на Стадиона, в парк „Тюлбето“ и веднъж – на басейн, когато времето позволява. При желание за участие на детето – запишете данни във формуляра https://forms.gle/cA2LQog8vmFyXXET8 или се обадете на 0878216023.

Децата се приемат от 8:30 ч. – приключва се в 12:30 ч. Заниманията включват: 2 уч.часа - програмиране и дигитална грамотност, роботи, английски език, рисуване и минимум 2 часа спортни дейности на открито. Ще има и пеене, караоке, танци, филми, забавления, четене на книги, посещение на библиотека, музеи, галерия и други интересни места.

Децата ще се приемат закусили и с шише с вода и шапки. Не се допуска внасяне на храна в компютърната зала. Не разрешаваме никакви покупки през време на занималнята. Предлагаме плод, шоколад или сладолед като късна закуска към 11 ч. Едноседмичните посещения са с пакетна цена. Намаление за децата от целогодишните курсове на Детската академия и при второ дете от едно семейство – 10 %. Заявка за седмицата и заплащане – предната седмица.

Детската академия по програмиране и роботика „ИКТ Център“ вече 8 години предлага занимания, с които да мотивираме развитието на децата в света на технологиите, за да получат основни дигитални умения и компетентности, така необходими в днешно време и още повече в бъдещето. Разполагаме с голяма STEAM зала с 12 компютърни работни места, роботи - Lego, BlueBot, Finch, разработки с микроконтролери, принтер, 3D принтер, мини лаборатория по електроника. Заниманията са съобразени с възрастта на децата и ученето при нас е под формата на правене и игри. Участваме всяка година в Национални състезания по програмиране IT Знайко и по роботика „Роботика за България“ и се представяме достойно! Организираме и обучения на учители в тези направления. Детската академия по програмиране и роботика ИКТ Център стана асоцииран член на национално сдружение „Професионална асоциация по роботика и автоматизация“, което ще помогне като възможности за обучения и изяви на нашите робо-инженери и програмисти! Всяка година сме и със собствени разработки на роботи в младежки технически фестивали, събития „MEET AND CODE”, “Europe Code Week” и друг, с идеята да промоцираме образователната роботика сред учениците.

И новина в аванс - от юли Центъра за професионално обучение към "ИКТ Център" стартира професионален курс за ученици завършили 10 клас, които ще се обучават в рамките на 1 година, за да придобият професия "Програмист". Обученията ще са всяка събота с обучители - преподаватели от ППМГ, които преподават същият материал в професионалната паралелка "Приложен програмист". За 12 обучаеми е осигурено безплатно двуседмично обучение в Италия на тема "Умен дом, улица, град с микроконтролер Ардуино".

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева, агнешки комплект за дроб сърма...

Разни 26/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Първа среща с претендентките за Царица Роза 2024

6144 | 25 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5897 | 22 април 2024

Богата и пъстра програма, предлага културния календар на Етнографски комплекс „Дамасцена“ за сезон 2024

4656 | 24 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4464 | 23 април 2024

В Казанлък започва подготовката на филм свързан с тракийската култура

4321 | 23 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3808 | 22 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

3039 | 23 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2739 | 21 април 2024

Доброволец от Испания в Казанлък, първи впечатления

2624 | 23 април 2024

Микробус и лека кола катастрофираха в района на Дунавци

2045 | 20 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак