16:29 | 06 юни 22 1683

Казанлъшките грации се завърнаха с нови отличия

Казанлъшките грации се завърнаха с нови отличия  / Новини от Казанлък

Балетен танцов център „Грация“ с педагог – хореографи Алла и Юлиана Ангелова при НЧ „Възродена Искра – 2000“ взе за първи път участие с камерен състав във фестивала SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL-KIDS, който се състоя се на 4 юни в зала Арена Армеец-Тренировъчна.

Балерините се завърнаха с високи отличия в стиловете ,,Класически танц“, „Характерен танц”, ,,Модерн танц” и ,,Танцово шоу”. Възпитаничките завоюваха златни, сребърни и бронзови медали в раздели - соло - дуети. А в раздел групи първи и втори места с купи и дипломи.

Над 12 часа продължи изключително силната конкурентна надпревара за големите награди. Във фестивала взеха участие над 1800 участници в 13 танцови стила. Жури от елитни специалисти в областта на танцово изкуство в България бяха не само впечатлени, но и възхитени от високото ниво на изпълненията на казанлъшките грации във фестивалната програма.

Тази година фестивалът се проведе под патронажа на кмета на Столична Община, район „Слатина“ г-н Георги Илиев и патронажа на Съюза на българските музиканти и танцови дейци – г-н Станислав Почекански. Фестивалът се организира с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и Импресарска къща „Изкуството на танца“.

„Благодарим на децата за любовта към танца и труда, които полагат в залата! Благодарим и на родителите за подкрепата и отговорното отношение! Успех на всички наши възпитанички в предстоящите ни танцови предизвикателства!", пожелаха ръководителите. 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак