12:33 | 17 юни 22 2015

Петя Пендарева и Мая Стоянова са сред отличените от СНЦ “Бъдеще за децата“

Петя Пендарева и Мая Стоянова са сред отличените от СНЦ “Бъдеще за децата“ / Новини от Казанлък

След кратка пауза, от две години, сдружение „Бъдеще за децата“ връчи едноименните си Годишни награди 2022‘

На стилна Церемония в залата на Театър „Любомир Кабакчиев“ – гр. Казанлък, сдружение „Бъдеще за децата” раздаде едноименните си награди за шести път.

И тази година целта бе да се насочи вниманието към онези граждани, хора с големи сърца, които са допринесли със своя труд и загриженост за децата на Казанлък.  Да бъдат поощрени тези, които са способствали животът им да бъде по-щастлив и средата, в която израстват по-добро място за живот.
Бяха връчени призове в категориите – Цялостен принос, Бизнес с кауза и Приятел на детето. 

„Всичко, което правим за децата в този град, го правим заедно – в екип! Радвам се, че сдружение „Бъдеще за децата“ успя да осъществи инициативата си тази година и Празникът на Доброто се върна. Защото се събираме, за да празнуваме живота и успехите на децата ни, и делата в името на тяхното щастие. Благодаря Ви!“ Това бяха думите на Лилия Цонкова, заместник-кмет на община Казанлък, която връчи статуетката за Цялостен принос на Спортен клуб по лека атлетика „Пендарева“. Петя Пендарева и нейният екип бяха отличени за цялостната си работа и изключителния си принос в развитието на проекти и инициативи с цел повишаване благосъстоянието на децата, тяхното здраве и възпитание в любов скъм спорта. 

В категорията „Бизнес с кауза” наградата получи Юробанк България АД – Пощенска банка, за развитието на корпоративна социална отговорност. Каузата „Бъдеще за децата“ е част от социалните програми на Пощенска банка над 12 години, благодарение, на което деца и младежи от Казанлък са ползвали безплатна хипотерапия и участие в летни терапевтични лагери. Плакета бе връчен от президента на "Ротари клуб Казанлък" Ибрахим Качан.

Статуетката в най-оспорваната категория – „Приятел на детето“, за която бяха получени 9 номинации, намери своето място в ръцете на Мая Стоянова, основател и ръководител на Театралната студия към НЧ „Искра-1860“. Плакета бе връчен от обществения посредник на Община Казанлък Гинка Щерева.

Плакети за реализацията на кампании в подкрепа на децата на Казанлък бяха връчени от председателя на организацията – госпожа Красимира Димитрова. Със сълзи от радост в очите Краси сподели за емоциите и следите, които е оставила всяка една от кампаниите: На 12 Г клас на ППМГ „Никола Обрешков“ гр. Казанлък – за доброволчество и реализацията на Благотворителен базар за книги, Деян Симеонов – за кампанията „С маската на Дядо Коледа“ и Фондация „Ангели за България“ – устойчиво финансиране на проекти с цел пободряване живота на децата и техните семейства.

Тази година ръкводството на Сдружението, реши да връчи и още едно специално отличие – на „Ротари клуб Казанлък”, за развитието на устойчиво партньорство и дарителство през годините. Наградата бе приета от Президента на Клуба в града на розите, господин Ибрахим Качан.

Водещ на Церемонията бе Георги Атанасов, актьор при Общински театър „Любомир Кабакчиев” – гр. Казанлък. Всички гости на събитието имаха възможността да се насладят на изпълненията на талантливите деца от Театрална формация „Нашенци“, Клуб по спортни танци „Роза”, Балет „Дива Денс“ и  Вокална студия „Искрица“.   

Формулярът за Номинации бе достъпен за цялата общественост до края на месец май и всеки желаещ можеше да изпрати вдъхновяваща история за човек, фирма или организация. Комисията за избор на наградените, бе в състав от петима души – членове на Общото събрание, Управителния съвет и Председателя на сдружение „Бъдеще за децата“. В рамките на един месец бяха получени общо 22 номинации. 22 истории за хора и фирми направили нещо значимо за НАШИТЕ ДЕЦА!

Всички номинирани за тазгодишната Награда получиха Удостоверение за принос от „Бъдеще за децата“. А те са: Мария Славова, председател на МЦР „Взаимопомощ“, СКП „Траяна“, Валя Костова – музикален педагог, Белла Моллова - психолог към ОУ „Паисий Хилендарски“, Милена Шалаби – сладкар и доброволец, ОУ „Мати Болгария“ – гр. Казанлък, ДГ „Слънчице“ - гр. Казналък, ДГ „Буратино“ – гр. Казанлък, Йоана Георгиева Йончева – Фильова, Антон Антонов – кмет на с. Горно Черковище, Донка Гяурова – социален сътрудник в Детска къща – с. Горно Черковище, Валентина Димова – Клуб „Светлини под сенките“, Михаил Кратунков – „Бизон Дизайн“ ООД, СНЦ „Терапии асистирани с коне“ – Петя Караниколова, Мирослава Енева.

Всички ТЕ приеха поздравленията и аплодисментите на гостите в залата и обещаха, че ще продължат да бъдат приятели на децата. 

Сдружение „Бъдеще за децата“ учреди едноименната награда през 2015 година, с цел да стимулира дарителството и доброволчеството в подкрепа на каузата – „За децата на Казанлък!”. И най вече, да засвидетелства своето уважение към всички хора - приятели на децата. Общественици, граждани, дарители, фирми и граждански структури, доброволци, които по един или друг начин са подкрепили децата в града на розите.

Снимки от цялата церемония вижте в Галерията.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Зов за помощ: Атанас Мермеклиев от град Шипка се нуждае от средства за животоспасяваща операция

7226 | 19 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5452 | 22 април 2024

Благотворителна кампания набира средства за малкия Калоян и борбата му с аутизма

5451 | 17 април 2024

Лек автомобил се обърна след катастрофа до училище в Казанлък

4966 | 19 април 2024

“Арсенал“ отваря врати за Деня на бъдещето

4939 | 17 април 2024

Полицейска акция залови незаконни оръжия в дома на 69-годишна жена

4341 | 18 април 2024

След тричасово дебнене на бракониери - 7 заловени, куп актове и иззето оборудване

3798 | 18 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

3727 | 23 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3352 | 22 април 2024

Калоян Янакиев с първа самостоятелна изложба

2434 | 18 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак