11:00 | 05 юли 22 2933

Ученици от ППМГ се готвят за мобилност в гр. Римини, Италия

Ученици от ППМГ се готвят за мобилност в гр. Римини, Италия / Новини от Казанлък

В партньорство със Sistema Тurismo s.r.l socio Unico, Италия, 15 ученици от 9б и 10 б клас, обучаващи се по професия „Приложен програмист“, специалност „Приложно програмиране“ от Профилирана природоматематическа гимназия „Никола Обрешков“, гр. Казанлък, и двама придружаващи ще проведат учебна практика  в периода 27.06 – 11.07. 2022 г. в гр. Римини, Италия. Целта на мобилността е част от реализацията на проект „ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ПО „ПРИЛОЖНО ПРОГРАМИРАНЕ“, ОРИЕНТИРАНО КЪМ БЪДЕЩЕТО“, № 2021-1-BG 01- KA122 -VET – 000030816 по програма „ЕРАЗЪМ +“, КД1 – „Образователна мобилност на граждани“, сектор „Професионално образование обучение“. Учениците ще провеждат  учебна практика на реални работни места във фирми с доказан опит в областта на информационните и комуникационните технологии.

За целта те проведоха предварителна професионална, езикова и културна подготовка (ПЕК) в периода от 03.06 до 19.06.2022 г. под ръководството на преподавателите: Ваня Илева – старши учител по английски език, Руслан Милев – старши учител по география и икономика, и Здравка Димитрова – старши учител по информатика и информационни технологии в гимназията.

Предвид работата им в непозната среда и с цел по-добра комуникация с наставниците във фирмите, учениците бяха запознати със системата на глаголните времена и най-често използваните от тях. Разгледани бяха  практически ситуации в магазина, на летището, на ново работно място, провеждане на интервю за работа, бизнес разговор по телефона и др. Запознати бяха със специфична професионална лексика, преразказване на текст за слушане и четене, писане на официално писмо и др.

Участниците  в мобилността се запознаха с географското положение, природните, историческите и културни забележителности на Италия, част от Европейското културно наследство. Страната бе представена като част от геополитическото пространство на Западноевропейския икономически регион. Разгледани бяха възможностите за иновации в секторите „Машиностроене, енергетика и металургия“, както и трудовата заетост в секторите „Туризъм“, „Търговия“, „Транспорт“, „Здравеопазване“, „Образование“.

За успешното справяне със задачите по време на учебната практика, а именно: прилагане на практика на дигитален софтуер и киберсигурност в конкретни задачи, управление на мрежова сигурност, изпозване на системи за откриване на нарушители (IDS), безопасно използване на You Tube, създаване на видеоканали и редактиране на субтитри, софтуер за онлайн проучвания и анализ на данни, обработка на документи, подписване и споделяне, тестване на собствена дигитална сигурност и онлайн идентичност на учениците и др. – учениците бяха запознати с ергономичните изисквания при работа с компютър, сорс – контрол системите и използването на Git и GitHub, типове данни и конвертиране на тип,  съставни типове данни- масив, списък, символен низ, Дебъгър и работа с него, концепция за тестване на код, концепция за „пакетен мениджър“, безопасна работа с компютърна система, периферни устройства и софтуерни приложения  и др.

Да им пожелаем достойно представяне и попътен вятър!

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Настоящият проект отразява само вижданията на автора и Комисията не носи отговорност за използването на съдържащата се в него информация.

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Обяви от Казанлък:

Най - четени новини

за последната седмица

Язовир Копринка пълен на 60%. Започва контролирано изпускане

5196 | 22 май 2024

Да спиш в музей: Вангел, който превърна Художествената галерия в свой дом за ден

4084 | 19 май 2024

Мъж пострада при инцидент между лек автомобил и мотор

3931 | 23 май 2024

Състави от цялата страна пристигат в Казанлък за 17-ото издание на “Тъпан бие, хоро се вие“ в събота

3658 | 21 май 2024

Състезание под дъжда: Над 600 участници в старта на “Спици и бодли“ 2024

3583 | 19 май 2024

Традиционно в навечерието на 24 май, връчиха наградата „Кольо Горчев“

3290 | 21 май 2024

92 полицаи положиха клетва в Казанлък

3280 | 17 май 2024

Креативен интериорен проект за Академията в с.Розово донесе награда на млада дизайнерка

2850 | 17 май 2024

Майстори показват красиви, ръчно изработени изделия в градината на музей “Чудомир“

2646 | 18 май 2024

24 творци от Казанлък представиха своя съвместна изложба “С аромат на рози“

2581 | 22 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак