13:02 | 14 юли 22 2275

Ученици от ПГЛПТ се завърнаха от практика в Унгария

Ученици от ПГЛПТ се завърнаха от практика в Унгария / Новини от Казанлък

15 ученици от Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм реализираха двуседмична производствена практика в третия по големина град в Унгария – Сегед. Те бяха водени от преподавателите Невена Кехайова и Петя Гайтанджиева. Практиката е основната част от проект №2021-1-BG01-KA112-VET-000020357 „Съвременни тенденции и технологии в производството на диетични храни и болнично хранене.“ Основната цел на проекта е повишаване качеството на професионална подготовка в ПГЛПТ и насърчаване на мотивацията за учене и развиване на предприемаческо мислене на учениците и придобиване на нови знания и умения, удовлетворяващи потребността както на бизнеса в сферата на туризма, така и на младите хора. Другото важно нещо, към което се стремяха бенефициентите в мобилността, бе търсенето на професионални решения, съответстващи на реалностите, пред които туристическия и ресторантьорския бранш се изправят през последните две години.

Учениците бяха разпределени в пет различни заведения за хранене и се запознаха с функционирането на ресторантьорския бранш в Унгария. Партньор на ПГЛПТ в проекта е организация “INNOVAFORM NONPROFIT Ltd.”, гр. Сегед. Част от мобилността бе и богата културна програма, включваща както опознаване на културните институции в Сегед, така и пътешествие до един от най-красивите градове на Европа – столицата на Унгария Будапеща. Всички участници в проекта изразиха своето задоволство от преживяното и наученото. „Нови емоции, нови приятелства, нови предизвикателства“ – така описаха своята мобилност учениците от ПГЛПТ.

Унгария стана поредната държава, в която ПГ по лека промишленост и туризъм успешно реализира мобилност по проект по програма Еразъм+.
Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак