11:46 | 09 август 22 1738

Две квоти за световното, купа и медали донесе финала на Купа България на “Балиста“

Две квоти за световното, купа и медали донесе финала на Купа България на “Балиста“ / Новини от Казанлък

Казанлъшките стрелци от КЛС „Балиста” се завърнаха от финалния кръг за Купа "България", който се проведе на 4-7 август в град Долни Дъбник. Казанлъчани се представиха отново на ниво и в двете дисциплини - трап и скийт, и спечелиха 8 медала, купа и квоти за участие в световното първенство. Ето и резултатите:

В дисциплината трап Ивайло Ванков грабна златния медал при кадетите. Никола Колев и Евгения Клейменова спечелиха сребърни медали съответно при младежите и жените. При мъжете Диан Стайков се класира трети и взе бронз. Тенчо Тенев представи достойно групата на ветераните, като спечели сребърен медал.

Първо място и Купа "България" грабна отборът на казанлъчани в състав Диан Стайков, Петър Петров, Иван Османлиев.

В дисциплината скийт Георги Маринов застана на трето място с бронзов медал при кадетите. Татяна Рачева отново грабна златото при жените, а при мъжете Иван Танев се класира втори и спечели сребърен медал.

За пръв път в спортната история на ловната стрелба в Казанлък ще имаме двама стрелци на световно първенство. Диан Стайков и Иван Танев от КЛС „Балиста” спечелиха квоти за Световното първенство по трап и скийт в град Осиек, Хърватска. Състезанието ще се проведе от 25 септември до 12 октомври, като двамата стрелци ще представляват не само България, но и Казанлък.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак