22:33 | 12 август 22 2089

С огнено шоу и хубава музика казанлъчани отбелязаха Международния ден на младежта

По случай Международният ден на младежта /12 август/ представители на Община Казанлък, Младежки общински съвет и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните организираха вълнуващ TEEN FEST за младежите от Община Казанлък, който се проведе в парк "Розариум".

Програмата за събитието бе специално подбрана, имаща за цел да удовлетвори интересите на всички младежи. Организаторите бяха подготвили  различни инициативи като рисуване върху канава, рецитал на авторски стихове за младежта, написани от представители на писателски клуб „Светлини сред сенките“ и караоке. За доброто музикално настроение на присъстващите се бяха погрижили талантите от школа по пеене „Орфей“ - Рени Петрова, Габриела Жекова и Елена Николаева, както и рокаджиите от група „Метаморфоза“, казанлъшкия DJ Краси бе специален гост на феста.

Председателят на Младежки общински съвет - Рени Петрова изрази надежда, мероприятието да стане ежегодно и на 12 август всяка година Тийн феста да продължава да събира младите хора, а програмата да продължава да се надгражда.

Участниците във феста получиха награди от Община Казанлък. Петъчната вечер завърши с магнетично огнено шоу.

Още снимки може да видите в галерията 

12 август е обявен за Международен ден на младежта с резолюция на Общото събрание на ООН през декември 1999 г. и се отбелязва официално от 2000 година. Инициативата има за цел да насочи общественото внимание както към проблемите на младите хора, така и към постиженията и приноса им за политическото, социално-икономическото и културното развитие на глобално, национално и местно ниво.

Международният ден на младежта е от особена важност за световната младеж. В България за първи път 12 август се отбелязва официално през 2007 година. Международният ден на младежта дава възможност на света да разгърне възможностите и потенциала на младите хора, да отбележи техните постижения и да планира начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на нашето общество.

Още новини от Казанлък:
Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
';