15:48 | 15 август 22 3953

Казанлъчанин пострада при катастрофа край Бургас. Блъсна го кола с 12 сирийски мигранти в нея

Казанлъчанин пострада при катастрофа край Бургас. Блъсна го кола с 12 сирийски мигранти в нея / Новини от Казанлък

В добро състояние е раненият казанлъчанин, който пострада при катастрофата край "Пода", при която бяха задържани сирийски бежанци, съобщиха от бургаската полиция.

Инцидентът стана вчера, 14 август, около 13.02 ч. по пътя Созопол - Бургас. Лек автомобил “Ауди А 6”, със софийска регистрация, преди КПП “Пода”, обслужван от гранична полиция, вероятно поради получена информация, обръща посоката си на движение и започва да се движи насрещно на автомобилите, пътуващи в посока Бургас.

Ауди-то успява да блъсне странично четири коли, като в района на “Ченгене скеле” допуска челен сблъсък с лек автомобил “Нисан кубистър”, с бургаска регистрация, чийто водач - 19-годишен мъж от Казанлък, е откаран в УМБАЛ – Бургас. Установено е, че казанлъчанина е с контузия на гръдния кош, но без опасност за живота. Прегледан е и освободен за домашно лечение.

Водачът на “Ауди”-то и неговите спътници, превозвани, както в купето, така и в багажника, са избягали в гориста местност, но благодарение действията на 4 екипа от Граничен полицейски участък - Бургас и сектор “Специализирани тактически действия” към РДГП - Бургас, са задържани своевременно.

Установено е, че водач на “Ауди”-то е 47-годишен грузински гражданин, а превозваните от него 12 мъже са преминали нелегално границата на България и са от сирийски произход. Задържани са в ГПУ-Бургас. Работата по случая продължава.

БНР - Бургас / снимка: БНТ

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак