11:34 | 24 август 22 1818

Община Казанлък закупи още четири нови камиона за Общинското предприятие по чистота

ЗА 2022 Г. ОБЩИНАТА ЗАКУПУВА ОБЩО 11 НОВИ КАМИОНА ЗА ПОЧИСТВАНЕ

Нови четири сметосъбиращи камиона вече са на разположение за работата на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“. Една от тях е с възможност за измиване на контейнерите за смет, като към момента това е единствената от този клас в българските общини. Машините допълват започналото обновяване на техника в Предприятието по чистота.

В края на юли месец тази година Община Казанлък закупи мултифункционален камион ФОРД 1833 със самосвална уредба за нуждите на Общинското предприятие. Машината почиства, измива и полива изцяло по електронен път. Товарният автомобил е снабден със самосвална настройка, с приспособление за зимно почистване и система за измиване на улиците с воден резервоар с вместимост 6 тона. Камионът бе използван активно при гасенето на големия пожар на Тюлбето,  пламнал на 17-и август 2022 г. Той разполага с ергономично оборудване за зимно почистване, нови гребло и песъкоразпръсквачка - с два пъти по-голям обем от досегашните. Новата технология спестява в значителна степен зареждането с пясък и сол. Греблото е универсално, с бърз монтаж и демонтаж, с автоматична защита при удар.

В края на юни Община Казанлък закупи две нови мотометачни машини - последно поколение, с които вече оперира на терен Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ в Казанлък. Машините са мултифункционални, много мобилни, изключително подходящи за градска среда, дори и за по-тесни улици и тротоари, както и паркове и градини, харчат два пъти по-малко гориво и осигуряват многократно по-добро улично почистване.

Осъвременяването на техниката на Общинското предприятие продължава. До две седмици се очаква да пристигне втори самосвал с цистерна за вода и два малки самосвала, които ще бъдат на разположение на направления „Строителство“ и „Озеленяване“. Самосвалът е с параметрите на ФОРД 1833, с функция за ръчно измиване на улици.

В началото на есенния сезон ще пристигнат два нови сметосъбирача, с по-малки габарити, за да могат да обслужват тесните улички в централна градска част.

За каледнарната 2022 г. Община Казанлък е заделила от Такса „Битови отпадъци“ 1 972 300 лв. за съдове за смет и 11 камиона - сметопочистваща техника (което представлява 37,2 на сто от Плана за Такса „Битови отпадъци“): еднофамилни кофи, контейнери тип „ракла“, 4-кубикови контейнери. Два мобилни контейнера за разделно събиране до седмица ще бъдат позиционирани в двата най-големи квартала в града – „Васил Левски“ и „Изток“.

Пресцентър на Община Казанлък

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за своя козметичен магазин, намиращ се в Етнографски комплекс ”Дамасцена”,...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Скъпи приятели, СНЦ “Приятели на Фолклора“ гр.Казанлък, отново Ви кани на Празнично хоро по случай Трети Март! Заповядайте...

Платени съобщения 22/02/2024 гр.Казанлък
Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Перфектните очила за теб в Оптика ”Новий зир”! - Безплатен очен преглед от специалист по очна оптика от гр. Варна...

Платени съобщения 31/01/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак