14:08 | 28 август 22 6925

Петима казанлъчани влизат в листата на ГЕРБ за предстоящите избори

Петима казанлъчани влизат в листата на ГЕРБ за предстоящите избори / Новини от Казанлък

Петима са кандидатите за народни представители от Казанлък, които са част от листата на ГЕРБ за областта. Това са: ИЛИАНА ЖЕКОВА, Д-Р МЕХМЕД МЕХМЕДОВ, ДОНКА ХРИСТОВА, СТОЯН ЧАЧКАРОВ и ДЕСИСЛАВА ТИНЕВА, които ще бъдат силния глас на област Стара Загора и в частност на община Казанлък в Народното събрание. Те са образовани и отговорни, с различни професии и принос в обществения живот на Казанлък; с отношение към случващото се в региона и помагащи на хората в нужда.

Листата с всички кандидат-депутати от ГЕРБ в областта бе входирана днес в 11:11 ч.

На 3-то място в листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ е ИЛИАНА ПЕТКОВА ЖЕКОВА, която бе депутат в 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание. Като такава участва в различни парламентарни комисии, сред които Комисия по труда, социална и демографска политика и Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Заместник – председател е на Групата за приятелство България – Франция и член на Групите за приятелство на страната ни с Гърция, Япония, Италия, Бразилия, Нидерландия. ИЛИАНА ЖЕКОВА има няколко законодателни инициативи и редица предложения между първо и второ четене, касаещи както социалната сфера, така и развитието на община Казанлък. Чрез механизмите на парламентарния контрол поставя пред министрите важни за гражданите на община Казанлък въпроси.

По образование Жекова е магистър по „Социални дейности” и „Психология” от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”. Работила е 15 години като социален работник в Дирекция „Социално подпомагане” – Казанлък до 2010 г., а от 2011 г. е директор на Дирекция „Бюро по труда” – Казанлък към Агенция по заетостта. В периода 2019 – 2021 г. е ръководител е на групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ в Общински съвет  – Казанлък и председател на Постоянната комисия по здравеопазване, социална дейност и трудова заетост и член на Постоянната комисия по противодействие на корупцията, сигурност и обществен ред и за упражняване на контрол върху актовете, издадени от органите на местната изпълнителна власт.

На 11-то място в листата на ГЕРБ е Д-Р МЕХМЕД АЛИЕВ МЕХМЕДОВ, който е дипломиран лекар по обща медицина и с придобита през 2015 г. специалност „Трудова медицина“. В периода 2015-2019 г. бе избран за общински съветник от листата на ГЕРБ в Общинския съвет в града на розите. Целият професионален път на Д-Р МЕХМЕДОВ е преминал в оказване на медицинска помощ на хората, независимо от техния социален статус и етническа принадлежност. За него лекарската професия е призвание и като лекар е отдаден на пациентите си. От 2019 г. насам работи в Центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък. Приятелите му го описват като възпитан и скромен човек, който уважава дори непознатия за него човек.

На 14-то място в листата на ГЕРБ е ДОНКА ГАНЧЕВА ХРИСТОВА, която е икономист по образование с бакалавърска степен по “Стопанско управление” и е специализирала "Управление на проекти" в Технически университет – гр. Габрово. Работила е като банков служител – обслужване на клиенти, консултант продажби и технически сътрудник в частния сектор. Работила е в „Арсенал“ АД, както и като кадрови военнослужещ в Българската армия. Видно от биографията й, ДОНКА ХРИСТОВА не спира да развива себе си. В свободното си време предпочита да чете литература в различни области. Днес живее със семейството си в село Овощник, където е и член на местното читалище "Просвета - 1908". Хората, които я познават я описват като упорита, честна, любознателна и винаги готова да помогне.

На 16-то място в листата на ГЕРБ е ДЕСИСЛАВА ПЛАМЕНОВА ТИНЕВА, която е родена и израснала в едно от китните села на Казанлък – с. Розово. Средното си образование завършва в ППМГ „Никола Обрешков“, след което следва „Макроикономика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Магистър е по „Публична администрация“ от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Образованието й е пряко свързано с професионалното й развитие. От няколко години работи в общинска администрация, където се занимава с изпълнение на проекти с европейско финансиране в областта на предоставянето на социални услуги и развитието на туристически атракции.

Член е на ПП ГЕРБ от 2018 г., а от тази година е председател на младежката структура на ГЕРБ в Казанлък. Въпреки динамиката и безбройните предизвикателства, които ежедневието й поднася, ДЕСИСЛАВА ТИНЕВА остава силно свързана с родния край и с българските традиции. От детска възраст се занимава с читалищна дейност и до ден днешен фоклорът и народните танци са част от живота й. За себе си Десислава споделя, че, като млад човек, има желанието да се развива и да работи в обществената сфера и да търси баланса между европейското развитие и националните ценности.

На 18-то място в листата на ГЕРБ е СТОЯН КРУМОВ ЧАЧКАРОВ, роден на 6 януари 1961 г. в семейството на уважавания от казанлъчани адвокат Крум Стоянов. СТОЯН ЧАЧКАРОВ е завършил ТУ - Габрово  - специалност „Електронна техника“, и в продължение на 18 г. е е работил по специалността си в „Катекс“ АД  като ръководител на отдел „Електроника“. След това продължава трудовия си стаж във фирма „Алпик Уинд Сървисиз“ ЕАД, която оперира ветропарка на Бузлуджа, където работи и в момента. Чачкаров е семеен с едно дете. Съпругата му е учител в ПГ „Иван Хаджиенов“, а порасналата му вече дъщеря, която е била сред учениците на физика Теодоси Теодосиев, е дипломирана и работеща млада дама в Обединеното кралство. Любопитен факт за СТОЯН ЧАЧКАРОВ е страстта му към шахмата. Самият той е майстор на спорта по шахмат.

Листата на КП „ГЕРБ-СДС“ за 27 МИР – Стара Загора:
1.КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ
2.МАНОИЛ МАНЕВ
3.ИЛИАНА ЖЕКОВА
4.МАРТИН ПАСКАЛЕВ
5.МЕТОДИ МАРКОВ
6.ИВАН СТАНЧЕВ
7.АЛЕКСАНДЪР КЬОСЕВ
8.ЗОРНИЦА ГЕОРГИЕВА
9.СВЕТОЗАР ЯЛЪМОВ
10.АНАСТАСИЯ ГИДИКОВА
11.МЕХМЕД МЕХМЕДОВ
12.ТИХОМИР ДИНЕВ
13.ТОДОР ТОДОРОВ
14.ДОНКА ХРИСТОВА
15.ЕМИЛ ЕНЧЕВ
16.ДЕСИСЛАВА ТИНЕВА
17.ДИМИТЪР ПАНДАЗИЕВ
18.СТОЯН ЧАЧКАРОВ
19.НАДЯ КАРБАНОВА
20.ТЕНЬО ТЕНЕВ
21.ЕМИЛ ТРИФОНОВ
22.РАДОСЛАВ ГЕОРГИЕВ

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак