11:03 | 29 август 22 1475

Детската работилница “Древен свят“ събра малки творци на Тюлбето

Детската работилница “Древен свят“ събра малки творци на Тюлбето / Новини от Казанлък

Общинска библиотека „Искра” в събота, на 27 август, организира арт ателие и библиотека „Древен свят”. На импровизираната сцена пред Тракийската гробница се включиха деца не само от Казанлък, но и гости на града. Старт на събитието даде младото семейство Десислава и Светослав Гълъбови. 

Малките творци демонстрираха своите умения да рисуват върху керамични съдове, да изработват авторски накити. Ще се включи с богата и разнообразна програма в предстоящите Празници в долината на тракийските царе, организирани от Община Казанлък пред Тракийската гробница. А от представените им тематични книги и енциклопедии с илюстрации от живота и бита на траките, можеха да черпят знание и вдъхновение.

Библиотеката Ви кани и на останалите събития, включени в календара на 17–то издание на Празници в Долината на тракийските царе:

На 01.09 от 10:00 ч. в Отдел „Изкуства” на библиотеката ще бъде представен документалния филм „Тайнството на траките”, с автор на сценария проф. Валерия Фол. На 03.09, от 10:00 ч. предстои „Светът на траките” – фотосесия за деца в Лапидариума на ИМ „Искра”. За декор ще служат пана със сцени от живота на траките. Участниците ще имат възможност да демонстрират облеклото и накитите  на траките. Ще бъдат представени и макети на бойно снаряжение.

Изцяло нов момент е „Базар на книгата” и дарителската кампания „Модерно е да се чете” с участието на издателствата „Хелиопол”, „Инле”, АНДАРИ – Анатолий Радев, Дария Василева, Теодор Николов. Събитията ще се случват пред Музея на фотографията, в дните от 01.09 до 04.09 включително, от 10:00 – 18:00 ч. На 03.09 организаторите са предвидили среща–разговор по проблемите на четенето с участието на ОБ „Искра”, ЛХМ „Чудомир”, литературен клуб „Светлини сред сенките” и всички, които имат отношение по темата .

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак