11:40 | 05 септември 22 2888

Лекоатлетката Мария Караиванова стана европейски шампион

Лекоатлетката Мария Караиванова стана европейски шампион / Новини от Казанлък

Възпитаничката на Петя Пендарева - Мария Караиванова грабна първото място и стана европейска шампионка на Европейските детски атлетически игри. Състезанието се проведе вчера в чешкия град Бърно. Днес шампионката предстои да участва и в щафета. Стискаме палци за още медали!

Мария грабна титлата в спринта на 60 метра, като постигна резултат от 8.15 секунди. Казанлъшката шампионка е на 12 години и тренира в СКА „Пендарева” от 7 години. Възпитаничка е на ОУ „Никола Вапцаров”.

С нея на терена в Бърно е и нейното семейство, което сподели вълнението си в социалните мрежи:

„Горди сме с теб, наша златна Мария! Ти показа, че с труд, упоритост и постоянство, човек може да постига мечтите си! Обичаме те безкрайно много. Каквото и да кажем за днешния ден ще бъде твърде малко! Преживяхме нещо вълнуващо и незабравимо! Най-сърдечно благодарим на Петя Пендарева, Габриела Тенева и на всички Вас, мили приятели, за подкрепата, поздравленията и милите думи, отправени към нашата ШАМПИОНКА! Бъдете здрави и благословени!”, споделиха родителите на Мария.

Европейските детски атлетически игри се провеждат от 3 до 5 септември в град Бърно, Република Чехия. Това е 17-то издание на спортната надпревара.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак