10:55 | 15 септември 22 2325

Тържествено отбелязаха първия учебен ден в ОУ „Георги Кирков“

Тържествено отбелязаха първия учебен ден в ОУ „Георги Кирков“  / Новини от Казанлък

За 63-ти път ОУ „Георги Кирков“ отвори врати за своите ученици, в празничния 15 септември.

Директорът Сребра Касева, поздрави присъстващите, като се обърна със следните думи: "Днес всички сме изключително развълнувани,защото това е един празник на българското училище. Празник, с който българина отдава почит към знанието и науката. Днес празнуват и всички, които носят училището в сърцето си като минало, като настояще и като очакване.

Най-развълнувани в днешния ден са нашите мили първокласници. Прекрасни деца, пожелавам ви да прекрачите училищния праг и да започнете вашата вълшебна приказка. Скъпи ученици, вие започвате ново стъпало във вашето духовно развитие. Уважавайте вашите учители, учете се и ще сполучите. Бъдете здрави и послушни. Мили родители, училището е храм на уважението и знанието. Влизайте тук с нужното уважение към всички онези учители, които дават всичко от себе си за вашите деца. Оказвайте необходимата помощ, помагайте и ние ще ви се отблагодарим подобаващо.

На моите колеги учители, искам да пожелая, да са много здрави, спокойни и да работят в една приятна и спокойна среда. Колеги аз знам, че вие сте от онези хора, които носят училището в сърцето си. На добър час!"

Г-жа Касева оповести, че от днес в учебното заведение ще бъдат поставени на входовете на сградата кутии за дарения. Събраните средства ще бъдат дарени в края на месец септември на училището в село Розино, пострадало при наводненията в Карловско.

На празника в ОУ „Георги Кирков“ присъства Старозагорският митрополит Киприан, който отслужи празничен водосвет за здраве и благоденствие в съслужие с казанлъшки свещеници. „Честит и благословен е днешният ден за всички, които пристъпват прага на родното училище, защото ще възприемат и ще продължат четмото и писмото, което ни завещаха двамата братя Кирил и Методий и ние сме длъжни да съхраним именно тази азбука. В училище ще я възприемем, но всички ние трябва да знаем как да я съхраним,  да я запазим от всякакви чужди елементи, които могат да повлияят върху нашето четмо и писмо. Училището е институция, която възпитава във взаимно уважение, което трябва да съхранявате до края на живота си“, посочи митрополит Киприан.

В празничната програма, взеха участие и седмокласниците. Учениците тържествено предадоха ключва на знанието на малчуганите от първи клас, които тази година са 80. Също така им подариха балони, които символично пуснаха във въздуха. 

Официални гости на церемонията бяха Старозагорският митрополит Киприан, председателят на Обществения съвет Кристина Манева, членове на обществения съвет Д-р Момчил Маринов, директор на Исторически Музей „Искра“, Деница Димитрова, Кристина Дойчинова, директори на детски градини - Петя Георгиева, Сабрие Петрова, Теодора Белчева, Емилия Костадинова, Нина Писарова, Лиляна Иванова, Гергана Балиева, Недка Георгиева, директори на културни институти – Добрина Матова, директор на ЛХМ „Чудомир“, Стефан Папукчиев, директор на Музея на фотография, учители преподавали в ОУ „Георги Кирков“, приятели и гости на учебното заведение.

Вижте още много снимки в галерията тук

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Дърво се стовари над 3 автомобила в Казанлък

10114 | 13 юни 2024

Емблематичният мотосъбор на “Черните рози“ събра хиляди край Казанлък

9823 | 09 юни 2024

Броени дни остават до началото на Празника на розата и минералната вода в Павел баня

7270 | 11 юни 2024

Над 60 сигнала са подадени към горещия телефон след бурята в Казанлъшко

6807 | 13 юни 2024

Випуск съученици се събра отново след 40 години. 90-годишният Христо Гъдев бе почетен гост на бала им/ ВИДЕО

5970 | 12 юни 2024

Хижа “Бузлуджа“-стара е сред номинираните в „Хижа на годината“

5117 | 10 юни 2024

Верижна катастрофа в близост до разклона за село Дунавци затруднява движението

4924 | 12 юни 2024

Галена Назърова е новата Царица Роза на Павел баня, а Александър Динев е Цар на минералната вода

4311 | 13 юни 2024

НИТИ ЕАД се представи на Международното изложение ХЕМУС 2024

4128 | 12 юни 2024

Oбявено e частично бедствено положение в Казанлъшко

3925 | 14 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак