14:01 | 15 септември 22 3229

Двама директори посрещнаха осмокласниците в ПГ „Иван Хаджиенов”

Хаджиеновци дадоха официален старт на деветдесет и осмата учебна година на гимназията.

Двама директори откриха новата учебна година в ПГ „Иван Хаджиенов”. Това бяха сегашният директор Мариана Демирева и дългогодишният директор на Техникума – 89-годишният Христо Гъдев. Той винаги е специален гост на празненствата на гимназията. Г-н Гъдев поздрави строените ученици с думите: „Поздравявам Ви по случай откриването на учебната година! Учениците от Техникума като извикат „Ура!” трябва да събудят всички спящи казанлъчани в района на училището!”

Развълнувана Мариана Демирева се обърна към учениците и гостите на първия учебен ден в Механото с думите: „Няма по-красив ден от този, в който младостта търси знанието! Един от най-красивите български празници е 15 септември – денят на новото начало, първи учебен ден, нова учебна година. В този ден в нашето училище най-развълнувани са осмокласниците. Добре дошли скъпи осмокласници! Повярвайте ни, вие сте на правилното място, в желаното от вас училище, в което ние - вашите учители ще се раздадем, за да се чувствате добре, да жънете успехи да покорявате върхове! Не по-малко се вълнуват и дванайсетокласниците. Уважаеми зрелостници, тази година е изключително важна за вас. Пожелавам ви зрялост, отговорност и успехи! Уважаеми родители, вашите деца са на сигурно място. Ние, учителският колектив, ще се раздадем за успехите на вашите деца!”

Четири пълни паралелки с общо 104 нови ученици прекрачиха прага на ПГ „Иван Хаджиенов” за пръв път. Те са в четирите специалности на гимназията – „Компютърна техника и технологии”, „Строителство и архитектура”, „Машини и системи с ЦПУ” и „Мехатроника”.

Традиционно Духът на Механото посрещна новите хаджиеновци, а факелът на знанието символично бе предаден от деветокласника Християн Любенов на ученика, приет с най-висок бал – Христо Иванов.

За настроението на ученици, учители и гости на ПГ „Иван Хаджиенов” на първия учебен ден отново се погрижиха атрактивните музиканти от Трети ученически гвардейски духов оркестър с диригент Даниел Лазаров.

Специални гости на откриването на учебната година днес в Механото бяха: Христо Гъдев – дългогодишен директор на гимназията, Даниел Илиев – председател на училищното настоятелство, инж. Владимир Чучумишев и Николай Куцаров, ръководител на направление „Образование и квалификация“ – представители на „Арсенал” АД, Марин Маринов – представител на „М+С Хидравлик”, Румяна Крачева – директор на „Крес-Д”, Гинка Щерева – омбудсман на Община Казанлък, учители и служители на гимназията, както и родители на ученици.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

7 язовира в страната са с обезпокоително ниски нива, отчитат от МОСВ

23375 | 15 юли 2024

Във вторник ще бъде поклонението пред тленните останки на Стойчо Стоев - дългогодишен служител от Суперабразив ЕООД

14263 | 14 юли 2024

Закопчаха 29-годишна крадла, задигнала близо 10 хил. лв. и злато от къща в с. Едрево

12908 | 12 юли 2024

БДЖ пусна директен влак между Русе и Пловдив, минаващ през Казанлък

8181 | 15 юли 2024

Община Казанлък изхвърляла нерегламентирано отпадъци в частен имот, глобиха я

7109 | 16 юли 2024

Огнеборци гасят пожар край фотоволтаичен парк до село Голямо Дряново

5449 | 17 юли 2024

27 доброволци ремонтираха покрива на шипченския храм

4442 | 15 юли 2024

Кадри от старите ленти: Димо Лесев и авторското му парче

3935 | 17 юли 2024

Създайте летни емоции сред прохладата на хотел „Еделвайс“

3877 | 12 юли 2024

45-годишен мъж е в болница с опасност за живота след катастрофа край град Шипка

3708 | 15 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак