15:57 | 20 септември 22 1041

Пламен Караджов, БСП: Трябва да се въведе мораториум върху цената на газа

Пламен Караджов, БСП: Трябва да се въведе мораториум върху цената на газа / Новини от Казанлък

За да можем да изпълняваме нашата социална политика, трябва да има работеща икономика, обясни кандидат-депутатът.

“За да има приходи и да можем да изпълняваме нашата социална програма, трябва да има работеща икономика. Бизнесът се нуждае от спокойствие, сигурност и постоянство. Нуждаят се да бъдат подкрепени и с мерки за подкрепа. Мярката за помагането с цената на електроенергията трябва да бъде продължена. Трябва да се въведе и мораториум върху цената на газа.” Това заяви кандидатът за народен представител от листата на “БСП за България” в Стара Загора Пламен Караджов в предаването “Актуално от деня” по БСТВ.

Той бе категоричен, че държавата трябва да подпомогне и работещите, както и да вдигане минималната работна заплата  и да се въведе необлагаем минимум.

“Старозагорска област е енергиен център и основната тема са ТЕЦ-овете “Марица-изток” и този насилствен опит да се прекрати преждевременно живота им. Но на фона на енергийната криза и войната в Украйна, по-добре е да спрем да говорим за затваряне на ТЕЦ-овете, защото в Европа вече заговориха за отварянето на ТЕЦ-овете. Приканвам и политиците от други партии, да спрат да плашат. Хората от региона са притеснени за работните си места”, коментира Караджов.

Той посочи и друг проблем, характерен за Казанлъшкия край, от който е -  розопроизводството. “Това е нашата емблема на България - розата, но в последните 12 години при ГЕРБ доста неща се затлачиха и се оформи тенденцията, че розопроизводителите изкупуват розовия цвят на такава цена, на каквато малките розопроизводители не могат да си позволят да плащат дори на берачите си. Страшно много масиви останаха необрани тази година. Нашият министър на земеделието Иван Иванов беше започнал една практика с добри плащания и земеделците бяха доволни от него, но,  за жалост, за 7 месеца не успя да си довърши работата”, каза още кандидатът за народен представител от левицата.

По думите на Пламен Караджов, проблем в областта в кампанията е практиката на купуване на гласове от страна на две партии - ДПС и ГЕРБ. “През последните дни се забелязва оживление и едни парични потоци в ромските махали, докато ГЕРБ се съсредоточават основно сред младите хора и спортните клубове. Жалкото е, че този път служебното правителство не взема никакви мерки, защото на предишните избори купения вот беше сведен почти до минимум”, сподели социалистът.

“БСП бяхме дълги години опозиция на ГЕРБ и ДПС, дълги години давахме предложения, които за няколко месеца доказахме, че прилагаме. Затова сега смело казваме, че ние изпълняваме своите обещания. Гласувайте с номер 28 на 2 октомври”, каза в заключение Пламен Караджов.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Областен предизборен щаб

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

Мъж избяга с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък / Видео

8245 | 02 декември 2023

Двама души загинаха при тежка катастрофа на разклона за Бузлуджа

7289 | 01 декември 2023

Спор за изпреварване завърши с побой

6348 | 01 декември 2023

57-годишен мъж издъхна на казанлъшка улица

5873 | 26 ноември 2023

Въведоха еднопосочно движение по седем улици в Казанлък

5578 | 29 ноември 2023

Доживотна присъда за полицая от Казанлък, убил гръцки лекар в Крит. Любовницата му ще лежи 15 години в затвора

5196 | 27 ноември 2023

Спасиха бедстващо семейство на пътя Дунавци - Шипка

3365 | 26 ноември 2023

Не пътувайте северно от Казанлък, ако не е наложително!

3336 | 26 ноември 2023

Община Казанлък обявяви конкурс за заемане на длъжността „Главен архитект“

2965 | 01 декември 2023

Отвориха “Хаинбоаз“ за леки автомобили. Проходът “Шипка“ остава затворен/ Обновена

2680 | 26 ноември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак