14:51 | 30 септември 22 9853

Николай Ибушев: „Арсенал“ е в стабилно финансово състояние

Николай Ибушев: „Арсенал“ е в стабилно финансово състояние / Новини от Казанлък

Днес, „Арсенал“ АД отбеляза традиционния си празник. Тази година предприятието отбелязва 144 години от основаването му и 98 години от установяването на оръжейницата в Казанлък. По този повод, празничния 30 септември, беше обявен за Ден на отворените врати в „Арсенал“ АД, но и изпълнен с много събития.

Тържествената програма започна с Демонстративни футболни срещи на ДЮФШ „Арсенал-2000“, а по-късно се проведе награждаване на победителите в проведените в чест на празника спортни турнири. Отборът на Завод 0 спечели футболния турнир на малки врати. Втори станаха футболистите на Завод 3, а трети са Завод 6 и Завод 12, които участваха с общ отбор. В надпреварата участваха шест тима – на Завод 0, Завод 1, Завод 3 Завод 5, сборен отбор на Завод 6 и Завод 12 и на „Арсенал-2000“ АД. Участниците бяха разделени в две групи, след което се играха четвъртфинали, а финалната среща бе на 28 септември. 

След официалното награждаване малчуганите от арсеналската градина „Буратино“ изпълниха танца ръченица специално към присъстващите.

Генералният директор на „Арсенал“ АД и Почетен гражданин на Казанлък - Инж. Николай Ибушев поздрави арсеналци и всички дошли на празника.

„След двегодишно прекъсване отново сме тук. Благодаря за вашето присъствие и добре дошли скъпи гости. През тези две пандемични години, в които нямахме празник, в "Арсенал" се случиха някои интересни събития, важни за всички нас. Днес отбелязваме нашия фирмен празник. Искам да ви уверя, че „Арсенал“ е в стабилно финансово състояние и има осигурени договори. През 2022 година, четири пъти бе направено увеличение на работните заплати в дружеството. Средната работна заплата надхвърля 1850 лева, а социалните придобивки нарастват.“, каза Николай Ибушев.

Генералният директор на „Арсенал“ АД отбеляза, че през тази година размера на ваучерите за храна е достигнал двоен размер, като в момента е 200 лева всеки месец. Ибушев уточни, че 51 души излъчени от всяка структура на „Арсенал“ АД и „Арсенал-2000“ АД са получи признание чрез ежедневния си труд в тазгодишната Алея на трудовата слава, на която от 2004 година намират място онези арсеналци, които със своя професионализъм и всеотдайност в работата допринасят за развитието на завода и за неговия просперитет.

„В момента се работи по новата фотоволтаична централа, която трябва да заработи след Нова година. Тя ще удовлетворява нуждите на „Арсенал“ АД. Друго важно, което искам да кажа е това, че сме осигурили безплатен транспорт за пътуващите от други населени места - Стара Загора, Гурково, Николаево, Павел баня, също така за тези арсеналци има допълнителните средства за отдалеченост. Трябва да отбележим, че над 1100 човека са служителите с висше образование, които работят тук, но наред с това ние се грижим и подготвяме и бъдещите  кадри. Продължаваме да изпращаме нашите служители работещи в завода и на безплатни ол-инклузив почивки на морето.“, допълни Николай Ибушев.

От празничната сцена на стадиона на „Арсенал“АД в Казанлък днес Кметът Галина Стоянова отправи поздрав към ръководството и служителите на най-старото българско оръжейно предприятие.“Пожелавам Ви здраве, дълголетие, много признателност и да се научим да благодарим! Да благодарим на онези, които правят добро и отговарят за много хора! Уверявам Ви, това не е лесно!“, заяви Кметът на Казанлък. Тя посочи, че предстоят две големи годишнини – 100 години от присъствието на най-големия оръжеен завод в България в Казанлък, което предстои да отбележим след две години и 120 години Празник на розата, които се навършват догодина. „След всичко, което чух днес от ръководителя на „Арсенал“АД г-н Николай Ибушев, съм уверена, че нашата община ще има силата, финансите, радостта и здравето да посрещнем тези два празника и да започнем тяхната подготовка.“, заяви Галина Стоянова. Тя благодари на ръководството, на синдикатите и на общинските съветници за това, че „Има синхрон и мисъл за семейството на „Арсенал“, а това значи – за семейството на Казанлък!“.

Тържествената програма продължи с празничен концерт, в който взеха участие: „Петте сезона“ и Стефан Диомов, Николай Славеев, Надя Тончева, ДГ „Буратино“, Вяра Василева,КСТ „Киара-Н“, Мажоретен състав – СУ “Екзарх Антим I“, Фолклорни танцови формации „Арсенал“, а в 15:00 се изви най-дългото арсеналско хоро.

Официални гости на събитието бяха: Капитан І ранг Атанас Змийчаров - представител на Министерство на отбраната, Емил Ангелов - предствител на вътрешните работи и началник служба „КОС“,  представители на полицията от региона, представители на синдикатите, Тодор Капитанов - Вицепрезидент на КНСБ, Валентин Никифоров – съветник на президента на КНСБ, Галина Стоянова – кмет на община Казанлък, Николай Златанов, председател на Общински съвет – Казанлък, Гинка Щерева омбудсман на община Казанлък, Стефан Дамянов – бивш аресеналски директор и бивш кмет на община Казанлък, ръководители на "Арсенал" АД и "Арсенал-2000", фирмените синдикати, Христо Ибушев  -изпълнителен директор на "Арсенал-2000" АД, Янко Костадинов -директор "Финанси и икономика", Йордан Йорданов- директор на „Технически въпроси“, Янко Запрянов- директор „Технологично и иновационно оборудване“, Христо Стрешков - директор „Управление на процесите“, Стойчо Крачолов- директор "Административни и сцециални въпроси", Добрин Драгнев - Главен счетоводител на „Арсенал“ АД, Димитър Граматиков - Главен четоводител на "Арсенал-2000", Атанас Бозов - председател на КНСБ в „Арсенал“, Любомир Лалев - председател на синдикалната организация на КТ „Подкрепа“.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за своя козметичен магазин, намиращ се в Етнографски комплекс ”Дамасцена”,...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Скъпи приятели, СНЦ “Приятели на Фолклора“ гр.Казанлък, отново Ви кани на Празнично хоро по случай Трети Март! Заповядайте...

Платени съобщения 22/02/2024 гр.Казанлък
Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Перфектните очила за теб в Оптика ”Новий зир”! - Безплатен очен преглед от специалист по очна оптика от гр. Варна...

Платени съобщения 31/01/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак