14:23 | 14 октомври 22 1533

Първо място за учениците от ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък в ученическо състезание „Зелената политика на УТРЕ и как се разбира ДНЕС“

Първо място за учениците от ППМГ „Никола Обрешков“, гр.  Казанлък в ученическо състезание „Зелената политика на УТРЕ и как се разбира ДНЕС“ / Новини от Казанлък

Възпитаниците на ППМГ“Никола Обрешков“ завоюваха първо място в инициативата на Германо-Българска индустриално-търговска камара „Зелената политика на УТРЕ и как се разбира ДНЕС“. Ученическото състезание се състоя в началото на месец октомври в град София. Целта на кампанията е, в сътрудничество със съответните общини, всеки екип да се запознае и да представи зелената политика в своя регион и да добави интересни и приложими идеи. Победителите от състезанието получиха финансова подкрепа от 1000 евро за реализиране на зелена инициатива в своето училище.

В края на месец септември т.г. ученици от ППМГ „Никола Обрешков“ - гр.Казанлък се срещнаха с Даниела Коева, заместник-кмет по инфраструктура, строителство и транспорт в Община Казанлък и с експерти от отдел "Образование и стратегическо Планиране" и отдел „Проекти с външно финансиране“. На срещата бе представена „зелената политика“ в Община Казанлък с конкретни примери за направеното и предстоящите дейности в тази посока. Учениците зададоха своите въпроси по темата, получиха насоки и подготвиха проект за състезанието. То се проведе хибридно под патронажа на БАСФ ЕООД, която осигури наградата и е спонсор на събитието. В състезанието участваха ученици от общините Казанлък, Бургас, Пловдив, София, Хасково и Чепеларе, които представиха своите проекти пред жури, в състав: Станислава Домусчиева, управляващ директор на БАСФ ЕООД, Боряна Каменова, директор Дирекция Политикa по изменение на климата към Министерство на околната среда и водите, Вера Петканчин, оперативен директор JA Bulgaria Джуниър Ачийвмънт, Биляна Генова, ръководител на Експортна инициатива Енергия, ГБИТК. Те единодушно избраха отбора на ППМГ „Никола Обрешков“ - гр. Казанлък: Кристиан Петров, Тома Тасев, Борис Илиев, Мехмет Пийадеджи и Петко Еленкин за победители в състезанието, а Община Казанлък получи сертификат за участие в инициативата.

Нашите ученици представиха „зелената политика“ на Община Казанлък и презентираха своите идеи -  осъществяване на обмен с училищата на побратимени на Казанлък градове, представиха своя проект за отглеждане на водорасли от вида спирулина в своето училище - това е суперхрана, която може да бъде средство за справяне с недостига на храна в световен мащаб. Освен това, екипът е в готовност за разработване и инсталиране на пожароизвестителна сестема за ранно уведомяване при възникване на горски пожари. Това са целите, които учениците от гимназията са си поставили и са в готовност да реализират, благодарение на спечелената първа награда.

Община Казанлък поздравява победителите и изразява признателност към техните учители, родители и всички, които имат заслуги за чудесния пример, който те дават на връстниците си по темата за зелена политика и екология.

Не на последно място Община Казанлък изказва благодарност и на Германо-Българската индустриално-търговска камара за поканата към Община Казанлък и изразява готовност за други бъдещи проекти, свързани със зелени инициативи и политики.

Пресцентър на Община Казанлък 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

”Лиди Лотос” търси служител Професионално почистване

”Лиди Лотос” търси служител Професионално почистване

Търсим ентусиазирани и отговорни лица за пълна или допълнителна заетост в екипа на Професионално почистване...

Работа 10/05/2024 гр.Казанлък
”Аквапарк” Овощник търси да назначи за предстоящия летен сезон готвачи топла и студена кухня

”Аквапарк” Овощник търси да назначи за предстоящия летен сезон готвачи топла и студена кухня

”Аквапарк” Овощник, за предстоящия летен сезон, търси да назначи с атрактивно заплащане, следните позиции: Готвачи...

Работа 07/05/2024 гр.Казанлък
Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак