11:23 | 20 октомври 22 10547

Пострадалият мъж от Арсенал издъхна. Бил е сапьор

Пострадалият мъж от Арсенал издъхна. Бил е сапьор / Новини от Казанлък

Късно снощи ви съобщихме, че при контролирано унищожаване на взривни смеси – барут, в оръжейния завод „Арсенал” има пострадал мъж, който бе в тежко състояние – с обгаряния, и откаран в УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив.

За съжаление, въпреки усилията на лекарите, късно снощи той е починал. Това съобщи на брифинг тази сутрин заместник  окръжният прокурор на Стара Загора.

Загиналият мъж е на 59 години, като той е бил сапьор, ръководител на екипа, който е трябвало да унищожи продукцията. Бил е с голям стаж по професията си и не веднъж е ръководил точно такъв тип мероприятия.

Инцидентът е станал след първия взрив, който чуха казанлъчани вчера сутринта. Злополуката е станала около обяд, ранния следобед, като все още се уточнява точния час, в Завод 4 в град Мъглиж.

Все още се изясняват причините, довели до смъртта на мъжа. През вчерашния ден е имало още едно унищожаване на бракувана продукция, което е протекло безпроблемно. Няма други пострадали хора.

В момента тече разследване по случая под надзора на Окръжна прокуратура Стара Загора. Продължават процесуално-следствените десйтвия и за предишния инцидент в Арсенал, на 4 октомври, при който загинаха две жени и един мъж.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак