14:39 | 09 ноември 22 6357

Пожарът в кино България е тръгнал от балкона в залата. Филмовите ленти продължават да тлеят

Пожарът в кино България е тръгнал от балкона в залата. Филмовите ленти продължават да тлеят  / Новини от Казанлък

Пожарът в бившето кино България е тръгнал от балкона в кино залата. Това съобщи днес Цветомир Цонков, началник група "Държавен противопожарен контрол" към РС ПБЗН Казанлък. „Възможно е гражданите все още да виждат дим, което се дължи на тлеещи останки от седалките, дунапрен и филмовите ленти, които са нитроцелулозни и не се гасят с вода, а трябва да догорят. Всичко е под контрол.“, допълни още Цонков.

Живущи в квартала споделиха, че в сградата живеел бездомник, поради което към момента огнеборците смятат за основна причина за възникването на пожара. Цонков добави също, че мъжът, за който се твърди, че живеел там е добре, понеже по време на гасенето хората са го видели отвън край киното.

Сигналът за пожарa в бившето кино е подаден вчера, около 15:00 часа, като гасенето продължи до вечерта. Два пожарни автомобила и една автомеханична стълба се включиха в потушаването му, а движението по улица „Шипченска епопея” бе блокирано до късно вчера. Днес продължават огледите, разчистването на останките и разследването на място от следствена група от Районното управление в Казанлък.

Изгорели са около 150 кв. метра площ от покрива, както и столове и оборудване в кино залата на сградата на втория етаж. До момента няма окончателни данни за наличие на пострадали хора.

Сградата на Кино България е частна собственост от края 90-те години и не се стопанисва. Във времето имотът е жертва на многобройни вандалски прояви и разруха.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак