12:16 | 12 ноември 22 6498

14-годишно дете е с опасност за живота, блъснато от дрогиран и пиян в Бузовград

14-годишно дете е с опасност за живота, блъснато от дрогиран и пиян в Бузовград  / Новини от Казанлък

През вчерашният ден, 11-и ноеври /петък/ около 17:30 часа  е настъпил поредния тежък инцидент, с пострадало дете на 14-годишна възраст, което е с оспасност за живота. Пътнотранспортно произшествие е настъпило на изхода на село Бузовград посока село Розово, където са се намирали, три деца на 14-годишна възраст. Това съобщи районният прокурор Таня Димитрова на брифинг на Районна прокуратура (РП) – Стара Загора пред Съдебната палата в Казанлък.

"Децата са били с колелета и са ползвали стоящ, поставен до пътното платно вендинг автомат. В момента, в който са тръгнали да се прибират към селото са видяли, по тяхна преценка автомобил, който се движи с превишена скорост и който блъска стоящото в началото на банкета 14-годишно пострадало дете.  Детето изхвърча на няколко метра и в момента е в тежко здравословно състояние и с опасност за живота. Водачът на моторното превозно средство не е спрял, не е и намалил скоростта. Установен е 4 часа по-късно в дома си, където е бил и автомобила. Превозното средство е иззето по досъдебното производство и водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. И двата резултата са положителни. Незабавно е уведомена Районна прокуратура-Стара Загора. Започнали сме наблюдение над производството и наблюдаващия прокурор ще предприеме съответните действия съобразно неговите правомощия.", каза районния прокурор.

Шофьорът на лекия автомобил е на 57-години, тестван е с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, като отчетения резултат е над 1.2 промила.

Установено е, че водачът е употребил метамфетамин, тепърва предстоят анализ на кръвните проби, които водача е дал, уточни наблюдаващият прокурор Дойчо Цанев. "Към днешна дата, предстои в рамките на днешния ден, с постановление на Районна прокуратура, да бъде задържан водача за срок от 72 часа, с цел привеждането му в съда за гледане на мярка за неотклонение. Районната прокуратура ще внесе искане за задържане под стража по отношение на водача.", каза Цанев. "До момента той не е дал официални обяснения. Наказанието спрямо Наказателния кодекс по чл. 343 ал.3  предвижда "лишаване от свобода" от една до шест години.", добави още Цанев.

"Категорично отчитаме статистически, че нарастват престъпленията от този вид, включително шофиране след употреба на наркотични вещества и алкохол,  както и ПТП -та след употребата на такива субстанции и прокуратурата наистина ще следва стратегията си да е безкомпромисна към извършители на такъв вид престъпления.", добави районният прокурор Таня Димитрова.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Най - четени новини

за последната седмица

Грозно: Момиче троши търговски обект в центъра на Казанлък / Видео

15102 | 19 февруари 2024

Педиатърът д-р Ралица Пейчева се сприсъединява към екипа на ДКЦ Районна Поликлиника - Казанлък

6910 | 15 февруари 2024

Камион се взриви в митницата до Арсенал

6683 | 17 февруари 2024

Криминалисти от Казанлък иззеха голямо количество марихуана от жилището на криминално проявен

6352 | 16 февруари 2024

Хиляди малини ще бъдат подарени тази събота в Копринка

5814 | 16 февруари 2024

19 задържани при акция за битовата престъпност

5450 | 15 февруари 2024

Проверка на имот от полицейските служители завърши с досъдебно производство

5359 | 15 февруари 2024

Община Казанлък получава собствеността върху държавни имоти

5090 | 16 февруари 2024

Взривилият се камион е превозвал етер

4041 | 18 февруари 2024

МВР издирва 82-годишната Мария Филипова

3454 | 16 февруари 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак