13:24 | 21 ноември 22 3298

Владимир Спасов пред хаджиеновци - заразяващ личен пример, достойнство, човечност, респект

Владимир Спасов пред хаджиеновци - заразяващ личен пример, достойнство, човечност, респект / Новини от Казанлък

На 18 ноември в Професионална гимназия “Иван Хаджиенов” гостува Владимир Спасов - прокурист на "М+С Хидравлик" АД, мениджър на 2022 година. Пред ученици и учители, в препълнената актова зала на училището, господин Спасов за първи път сподели онова, което е почувствал, когато на петнадесетото издание на единствения по рода си конкурс за висши мениджърски постижения беше награден лично от президента на Република България Румен Радев.

„Постижението е резултат на многогодишен неуморен труд” - сподели най-успешният мениджър на годината – „не само мой, а и на всички, които работят в "М+С Хидравлик" - това са общо 1350 човека.”

Владимир Спасов представи себе си с няколко детайла от личната си и от професионалната си биография – „Имам две деца, по-малкото вече е в 12-и клас. От Казанлък съм, завърших ППМГ „Никола Обрешков“, а след това ВВМУ „Никола Вапцаров“ във Варна /специалност „Инженер корабоводител“/. Имам магистърска степен от СА „Димитър Ценов“, Свищов, специалност „Мениджмънт на търговската дейност“. Работих последователно в „Параходство БМФ“ като трети помощник-капитан, „Капрони“ АД като ОТКК и организатор пазари и вече 22 години работя в "М+С Хидравлик", а от 10 години съм начело на компанията. Не съм учил за директор” - смее се господин Спасов – „имах шанса да мина през всички нива на професионалната стълбица и може би това е най-успешният път към професионализма. Посланието ми е много простичко - изключително важно е човек да започне от най-ранните си години да се изгражда и да надгражда. Професионалното образование е много ценно нещо, а вие”, обърна се към учениците прокуристът и се върна в спомените си назад във времето, „имате честта да се обучавате именно в такова училище. Когато стартира проектът за дуално обучение имахме съзнанието, че имаме нужда от хора, които знаят какво правят, които припознават в наше лице, и в лицето на другите партньори, своя работодател. Помня статистиката на швейцарското правителство” - каза той – „70% от заетите хора в Швейцария са хора с професионално образование. Когато започват работа във фирма, всеки един от тях има възможност да се надгражда и не е задължително да е възпитаник на висше учебно заведение, за да постигне успешна кариера. Повярвайте в това, че всички сте важни с това, което можете да постигнете със себе си.”

Владимир Спасов с удоволствие отговори на въпросите от залата, а първият от тях беше простичък... но философски.

Как протича един ваш ден?

Ставам рано и в 90% от дните, в които съм в Казанлък, интензивно ходя или тичам в парка повече от час. Това ме освобождава от мислите и ме зарежда с енергия за деня. Отивам във фирмата като абсолютно се съобразявам с регламентираното нормално работно време. Извършвам най-различни оперативни дейности през деня, имам много срещи, работата ми е динамична и най често си тръгвам час, час и половина след края на официалния работен ден. Земен човек съм, в лицето на колектива си не виждам подчинени, а съмишленици, защото вярвам, че когато накараш хората да се чувстват полезни, това ги прави уверени и по-силни! Играя тенис, баскетбол, волейбол, обичам да се срещам с приятели, предпочитам служебните ангажименти да бъдат през деня, за да имам възможността да прекарам останалото време със семейството си и с приятели. Живея нормален живот и това ме прави по силен!

Кое качество е по-важно за вас? Работата ви с хора или умението да се вземат решения?

С усмивка господин Спасов уточни, че освен тези две има поне още двадесет качества, които в съвкупност работят за успешната кариера. За българите е характерно да взимат решения и то доста бързо, а вземането на едно решение изисква знания, смелост и гъвкавост. В последните няколко години фирмата, която управлявам, бе изправена пред поредица от изпитания- като започнем от пандемията COVID-19, минем през 2021 година - кризата с доставките на материали- и настоящата ситуация-войната в Украйна. Всички тези изпитания аз разглеждам като възможност. Да, това са ситуации на трудности, но те позволиха да почукаме на много неоткрити или заключени преди това врати, да потърсим нови възможности и правилните ни решения доведоха до изключителни резултати. Завършихме миналата година с 48% ръст в продажбите, очаква се в края на тази да завършим с нови 35%. Много от конкурентите ни не бяха гъвкави не посмяха да рискуват и не съумяха да вземат стратегически решения, а ние вероятно сме уловили правилната посока.

Какво ви костваше да стигнете до тази позиция и до тази награда?

Безсънните нощи, това че не съм със семейството си, това че не успях да свърша навреме неща в служебен и личен план... Но когато разумните жертви дават добър резултат, се превръщат в пренебрежими!

Директорът на Професионална гимназия “Иван Хаджиенов” Мариана Демирева подчерта пред аудиторията, че господин Спасов е един от приятелите и съмишлениците на училището, благодари му за финансовата и моралната подкрепа в множество инициативи, за емоционалната среща днес.
Благодарим Ви, господин Спасов, споделеният опит, заразяващият личен пример, достойнството и човечността- това открихме в неписаните уроци на срещата ни днес! Респект!

Екипът на Професионална гимназия “Иван Хаджиенов”

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък
“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за своя козметичен магазин, намиращ се в Етнографски комплекс ”Дамасцена”,...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Скъпи приятели, СНЦ “Приятели на Фолклора“ гр.Казанлък, отново Ви кани на Празнично хоро по случай Трети Март! Заповядайте...

Платени съобщения 22/02/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак