13:24 | 21 ноември 22 3344

Владимир Спасов пред хаджиеновци - заразяващ личен пример, достойнство, човечност, респект

Владимир Спасов пред хаджиеновци - заразяващ личен пример, достойнство, човечност, респект / Новини от Казанлък

На 18 ноември в Професионална гимназия “Иван Хаджиенов” гостува Владимир Спасов - прокурист на "М+С Хидравлик" АД, мениджър на 2022 година. Пред ученици и учители, в препълнената актова зала на училището, господин Спасов за първи път сподели онова, което е почувствал, когато на петнадесетото издание на единствения по рода си конкурс за висши мениджърски постижения беше награден лично от президента на Република България Румен Радев.

„Постижението е резултат на многогодишен неуморен труд” - сподели най-успешният мениджър на годината – „не само мой, а и на всички, които работят в "М+С Хидравлик" - това са общо 1350 човека.”

Владимир Спасов представи себе си с няколко детайла от личната си и от професионалната си биография – „Имам две деца, по-малкото вече е в 12-и клас. От Казанлък съм, завърших ППМГ „Никола Обрешков“, а след това ВВМУ „Никола Вапцаров“ във Варна /специалност „Инженер корабоводител“/. Имам магистърска степен от СА „Димитър Ценов“, Свищов, специалност „Мениджмънт на търговската дейност“. Работих последователно в „Параходство БМФ“ като трети помощник-капитан, „Капрони“ АД като ОТКК и организатор пазари и вече 22 години работя в "М+С Хидравлик", а от 10 години съм начело на компанията. Не съм учил за директор” - смее се господин Спасов – „имах шанса да мина през всички нива на професионалната стълбица и може би това е най-успешният път към професионализма. Посланието ми е много простичко - изключително важно е човек да започне от най-ранните си години да се изгражда и да надгражда. Професионалното образование е много ценно нещо, а вие”, обърна се към учениците прокуристът и се върна в спомените си назад във времето, „имате честта да се обучавате именно в такова училище. Когато стартира проектът за дуално обучение имахме съзнанието, че имаме нужда от хора, които знаят какво правят, които припознават в наше лице, и в лицето на другите партньори, своя работодател. Помня статистиката на швейцарското правителство” - каза той – „70% от заетите хора в Швейцария са хора с професионално образование. Когато започват работа във фирма, всеки един от тях има възможност да се надгражда и не е задължително да е възпитаник на висше учебно заведение, за да постигне успешна кариера. Повярвайте в това, че всички сте важни с това, което можете да постигнете със себе си.”

Владимир Спасов с удоволствие отговори на въпросите от залата, а първият от тях беше простичък... но философски.

Как протича един ваш ден?

Ставам рано и в 90% от дните, в които съм в Казанлък, интензивно ходя или тичам в парка повече от час. Това ме освобождава от мислите и ме зарежда с енергия за деня. Отивам във фирмата като абсолютно се съобразявам с регламентираното нормално работно време. Извършвам най-различни оперативни дейности през деня, имам много срещи, работата ми е динамична и най често си тръгвам час, час и половина след края на официалния работен ден. Земен човек съм, в лицето на колектива си не виждам подчинени, а съмишленици, защото вярвам, че когато накараш хората да се чувстват полезни, това ги прави уверени и по-силни! Играя тенис, баскетбол, волейбол, обичам да се срещам с приятели, предпочитам служебните ангажименти да бъдат през деня, за да имам възможността да прекарам останалото време със семейството си и с приятели. Живея нормален живот и това ме прави по силен!

Кое качество е по-важно за вас? Работата ви с хора или умението да се вземат решения?

С усмивка господин Спасов уточни, че освен тези две има поне още двадесет качества, които в съвкупност работят за успешната кариера. За българите е характерно да взимат решения и то доста бързо, а вземането на едно решение изисква знания, смелост и гъвкавост. В последните няколко години фирмата, която управлявам, бе изправена пред поредица от изпитания- като започнем от пандемията COVID-19, минем през 2021 година - кризата с доставките на материали- и настоящата ситуация-войната в Украйна. Всички тези изпитания аз разглеждам като възможност. Да, това са ситуации на трудности, но те позволиха да почукаме на много неоткрити или заключени преди това врати, да потърсим нови възможности и правилните ни решения доведоха до изключителни резултати. Завършихме миналата година с 48% ръст в продажбите, очаква се в края на тази да завършим с нови 35%. Много от конкурентите ни не бяха гъвкави не посмяха да рискуват и не съумяха да вземат стратегически решения, а ние вероятно сме уловили правилната посока.

Какво ви костваше да стигнете до тази позиция и до тази награда?

Безсънните нощи, това че не съм със семейството си, това че не успях да свърша навреме неща в служебен и личен план... Но когато разумните жертви дават добър резултат, се превръщат в пренебрежими!

Директорът на Професионална гимназия “Иван Хаджиенов” Мариана Демирева подчерта пред аудиторията, че господин Спасов е един от приятелите и съмишлениците на училището, благодари му за финансовата и моралната подкрепа в множество инициативи, за емоционалната среща днес.
Благодарим Ви, господин Спасов, споделеният опит, заразяващият личен пример, достойнството и човечността- това открихме в неписаните уроци на срещата ни днес! Респект!

Екипът на Професионална гимназия “Иван Хаджиенов”

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Д-р Нели Боскович: Липсата на профилактика и здравословен начин на живот са водещи за отключването на неврологични болести

9357 | 21 март 2024

Д-р Красимир Пейчев подаде оставка като управител на ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

9133 | 25 март 2024

На 9-ти април отварят архео комплекса „Светът на траките“

8885 | 27 март 2024

Изявените възпитаници на МГ: Тихомир Глухарев, който е единственият българин от областта, студент в престижния Оксфордски университет

5070 | 26 март 2024

Кражби в Казанлъшко и Павелбанско регистрираха за ден униформените

3829 | 21 март 2024

Шофьор на “Хонда“ блъсна 82-годишна пешеходка

3214 | 25 март 2024

Голямо количество нелегален алкохол иззеха полицейски служители

3038 | 27 март 2024

Мъж е с опасност за живота след сбиване на междуселски път

2299 | 25 март 2024

Абитуриенти от ПХГ ,,Св.Св. Кирил и Методий“ с емоционална и вълнуваща покана за бала към своята класна/ ВИДЕО

2289 | 26 март 2024

В музей „Чудомир“ представиха краеведски труд за творчеството на казанлъшката писателка и общественик Лилия Димитрова

2247 | 22 март 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак