13:17 | 25 ноември 22 2612

Да подкрепим Гита в борбата с Множествената склероза

Да подкрепим Гита в борбата с Множествената склероза / Новини от Казанлък

Казанлъчанката Гита Славова, част от екипа на СНЦ „Бъдеще за децата”, се нуждае от нашата помощ. Казанлъчани не веднъж са показали, че са състрадателни и съпричастни хора, и въпреки трудностите, които всеки преживяваме ежедневно, успяваме да отделим, за да дарим и помогнем на човек в безизходица. Нека го направим още веднъж!

От 17 години Гита боледува от Множествената склероза. Това е автоимунно заболяване и битката с него се води цял живот. През всичките тези години тя лекува със скъпоструващи лекарства. До момента Гита се е справяла със собствени средства с помощта на съпруга си. Силното ѝ желание да има деца обаче я е накарало да се откаже от лечението за определен период от време. За щастие Бог я дарява с две дългоочаквани близначки, които вече са на 12 години, и са нейната сила и упора.

След раждането на децата Гита продължава с терапията, но състоянието ѝ безвъзвратно се влошаваше и преминава от първична във вторична прогресия. Ежедневието ѝ се променя, започва да ѝ става все по-трудно да върши всички онези обичайни неща, свързани с работата, домакинството и грижата за децата.

Към днешна дата казанлъчанката се затруднява дори да върви самостоятелно повече от 300 метра, както и да използва пълноценно ръцете си. Това я кара да се страхува от бъдещето, защото иска да живее пълноценен живот със семейството си, да се радва на децата си и да се грижа за тях.

Гита от дълго време търси варианти за лечение, което да спре прогресирането на болестта. Контактува с хора от България и от други страни, които също се борят с Множествената склероза. Много от тях намират начин да стопират заболяването в Московската болница „Пирогов“. Лечението там се състои от трансплантация на собствени стволови клетки, придружена с химиотерапия, а ролята му е да изгради нова имунна система.

„Това е единствения лъч надежда за мен! Лъч надежда, за да бъда онази майка, която децата ми заслужават! Обръщам се към Вас с молба за помощ, защото знам, че сте състрадателни и отзивчиви хора. Трудно ми беше да преодолея бариерата и да потърся помощ от Вас, но заболяването ми прогресира.”, коментира самата Гита.

Тя се свързва се с клиниката в Москва и след разглеждане на медицинската документация получава зелена светлина за лечението. Сумата за него обаче е непосилна за нейното семейство. Необходими са 110 000 лева, за да се стопира развитието на болестта. Можете да помогнете на Гита, като направите дарение по сметка, през Револют или Пей Пал:

Дарителска сметка в банка ДСК клон Казанлък:

IBAN BG39STSA93000029428121
BIC STSABGSF

REVOLUT @gitaslavova
revolut.me/gitaslavova
Титуляр Гита Славова Славова
Gita Slavova Slavova

PayPal.me/gitaslavova
основание: ДАРЕНИЕ

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

Мъж избяга с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък / Видео

14663 | 02 декември 2023

Двама души загинаха при тежка катастрофа на разклона за Бузлуджа

8876 | 01 декември 2023

Спор за изпреварване завърши с побой

7948 | 01 декември 2023

Община Казанлък показва за първи път нови археологически открития на проф. Георги Китов

7729 | 05 декември 2023

Катастрофа със загинал на околовръстното

7513 | 07 декември 2023

Любомира Абдишева и Милена Йолдова-Стоянова са допуснатите кандидати за длъжността началник на РУО-Стара Загора

7277 | 04 декември 2023

Задържаха мъж за трафик на 30-годишна жена от Казанлък с цел проституция

5170 | 04 декември 2023

Разследват кражба на пари от магазин в Казанлък

5046 | 04 декември 2023

Джоана Брадшоу – между Дома на Ахинора и Долно Изворово

4970 | 04 декември 2023

Треньорът на “Лястовиците“ ни напусна

4090 | 06 декември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак