13:17 | 25 ноември 22 2909

Да подкрепим Гита в борбата с Множествената склероза

Да подкрепим Гита в борбата с Множествената склероза / Новини от Казанлък

Казанлъчанката Гита Славова, част от екипа на СНЦ „Бъдеще за децата”, се нуждае от нашата помощ. Казанлъчани не веднъж са показали, че са състрадателни и съпричастни хора, и въпреки трудностите, които всеки преживяваме ежедневно, успяваме да отделим, за да дарим и помогнем на човек в безизходица. Нека го направим още веднъж!

От 17 години Гита боледува от Множествената склероза. Това е автоимунно заболяване и битката с него се води цял живот. През всичките тези години тя лекува със скъпоструващи лекарства. До момента Гита се е справяла със собствени средства с помощта на съпруга си. Силното ѝ желание да има деца обаче я е накарало да се откаже от лечението за определен период от време. За щастие Бог я дарява с две дългоочаквани близначки, които вече са на 12 години, и са нейната сила и упора.

След раждането на децата Гита продължава с терапията, но състоянието ѝ безвъзвратно се влошаваше и преминава от първична във вторична прогресия. Ежедневието ѝ се променя, започва да ѝ става все по-трудно да върши всички онези обичайни неща, свързани с работата, домакинството и грижата за децата.

Към днешна дата казанлъчанката се затруднява дори да върви самостоятелно повече от 300 метра, както и да използва пълноценно ръцете си. Това я кара да се страхува от бъдещето, защото иска да живее пълноценен живот със семейството си, да се радва на децата си и да се грижа за тях.

Гита от дълго време търси варианти за лечение, което да спре прогресирането на болестта. Контактува с хора от България и от други страни, които също се борят с Множествената склероза. Много от тях намират начин да стопират заболяването в Московската болница „Пирогов“. Лечението там се състои от трансплантация на собствени стволови клетки, придружена с химиотерапия, а ролята му е да изгради нова имунна система.

„Това е единствения лъч надежда за мен! Лъч надежда, за да бъда онази майка, която децата ми заслужават! Обръщам се към Вас с молба за помощ, защото знам, че сте състрадателни и отзивчиви хора. Трудно ми беше да преодолея бариерата и да потърся помощ от Вас, но заболяването ми прогресира.”, коментира самата Гита.

Тя се свързва се с клиниката в Москва и след разглеждане на медицинската документация получава зелена светлина за лечението. Сумата за него обаче е непосилна за нейното семейство. Необходими са 110 000 лева, за да се стопира развитието на болестта. Можете да помогнете на Гита, като направите дарение по сметка, през Револют или Пей Пал:

Дарителска сметка в банка ДСК клон Казанлък:

IBAN BG39STSA93000029428121
BIC STSABGSF

REVOLUT @gitaslavova
revolut.me/gitaslavova
Титуляр Гита Славова Славова
Gita Slavova Slavova

PayPal.me/gitaslavova
основание: ДАРЕНИЕ

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

„М+С Хидравлик“ АД сключи Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Проект „Подкрепа за прехода към кръгова икономика”

8696 | 17 юни 2024

Откриха тялото на обявения за издирване Наско Несторов, в гориста местност край Казанлък

6563 | 16 юни 2024

Випуск 2024 на ПГЛПТ получи своите дипломи и свидетелства за професионална квалификация

5875 | 19 юни 2024

В с. Габарево мъж предаде доброволно гладкоцевна ловна пушка и 4 бр. боеприпаси, незаконно притежавани

5638 | 18 юни 2024

Продължава издирването на Наско Несторов от Казанлък

5136 | 15 юни 2024

Село Енина с дълга програма за празника на билките - Еньовден

4882 | 19 юни 2024

Младежи от Полша, Португалия, Испания и България помагат на Шипка

4506 | 17 юни 2024

РЗИ организира в област Стара Загора безплатни изследвания за туберкулоза

4363 | 17 юни 2024

Кола на Гугъл започна ново заснемане на Казанлък

3897 | 17 юни 2024

Обраха къща в Копринка

3717 | 17 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак