16:24 | 25 ноември 22 3041

Ахмед Мехмед: Болницата и Поликлиниката са финансово стабилни

Ахмед Мехмед: Болницата и Поликлиниката са финансово стабилни  / Новини от Казанлък

В добро финансово състояние са двете общински лечебните заведения ДКЦ „Районна Поликлиника“ и Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Хр. Стамболски”, каза пред журналисти заместник-кметът на Община Казанлък по социални дейности Ахмед Мехмед.

Според данните за деветмесечието на годината, дружеството ДКЦ „Районна поликлиника“ е приключило периода със счетоводна печалба от над 100 000 лв., а МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ с над 150 хиляди лева.  „Това се дължи на работата на управителя на лечебното заведение, тъй като той продължава да развива и разширява услугите, които предоставя поликлиниката.“, уточни заместник-кмета. Към момента има двама нови лекари-специалисти, които са назначени на трудов договор там, а именно акушер-гинеколога д-р Пламен Янев и нефролога Д-р Валентина Василева.

Ахмед Мехмед добави още, че са скючени договори с работодателите „Арсенал“ АД и „България-Текс“ за обслужване на работниците и извърване на периодичните им медицински прегледи. За нуждите на лечебното заведение бе закупено и медицинско оборудване, което от своя страна е генерирало увеличение на медицинската дейност в дружеството с увеличение от  13% паричен поток.

„Напредва строителната работа по изграждането на товаропътнически асансьор от западната страна на Поликлиниката. Надяваме се в началото на следващата година да бъде пуснат в експоатация.“, посочи Ахмед Мехмед.

"По отношение на общинската болница, можем да кажем, че в добро финансово състояние. В началото на година Община Казанлък съвместно с МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ разработи проект по оперативна програма „Региони в растеж“ на стойност над 160 000 лв. за реконструкция на ковид отделението. Също така, от общинския бюджет бяха осигурени средства за нов респиратор към интензивното отделение, беше изградена и вътрешна инсталация на неврологията. Увеличени имаше и на клиничните пътеки от 10 до 20 процента през тази година. С решение на общински съвет през месец юни, бяха осигурени и средства на стойност 250 000 лв. за ремонт на хирургията.  Не на последно място бяха осигурени и средства в размер на 40 000 лв. за закупуване на лични предпазни средства на персонала, както и осигурени средства за изхранване на персонала от ковид отделението.“, каза заместник-кмета.

Той добави, че с решение на общински съвет. община Павел баня всяка година подкрепя лечебното заведение в Казанлък, а сумата приведена тази година на болницата е в размер на 15 000 лв. Заместник-кметът коментира, че леки затруднения може да има заради липсата на кадри и застаряването на медицинския персонал, който приближава пенсионна и предпенсионна възраст. "От години Община Казанлък подпомага лекарите -специализанти в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, обмисляме и действия за привличане на студенти с медицински специалности от Тракийския университет в Стара Загора и други висши учебни заведения.", сподели Ахмед Мехмед.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Дърво се стовари над 3 автомобила в Казанлък

10480 | 13 юни 2024

Броени дни остават до началото на Празника на розата и минералната вода в Павел баня

7489 | 11 юни 2024

Над 60 сигнала са подадени към горещия телефон след бурята в Казанлъшко

7098 | 13 юни 2024

Випуск съученици се събра отново след 40 години. 90-годишният Христо Гъдев бе почетен гост на бала им/ ВИДЕО

6415 | 12 юни 2024

Хижа “Бузлуджа“-стара е сред номинираните в „Хижа на годината“

5313 | 10 юни 2024

Верижна катастрофа в близост до разклона за село Дунавци затруднява движението

5142 | 12 юни 2024

Откриха тялото на обявения за издирване Наско Несторов, в гориста местност край Казанлък

5099 | 16 юни 2024

Галена Назърова е новата Царица Роза на Павел баня, а Александър Динев е Цар на минералната вода

4966 | 13 юни 2024

Два дни Казанлък ще бъде домакин на седмия Национален фолклорен конкурс „Димитър Гайдаров“

4881 | 14 юни 2024

НИТИ ЕАД се представи на Международното изложение ХЕМУС 2024

4341 | 12 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак