12:40 | 08 декември 22 2448

Бригаден генерал Деян Дешков застава начело на Сухопътните войски

Бригаден генерал Деян Дешков застава начело на Сухопътните войски / Новини от Казанлък

Военнослужещи от Българската армия бяха удостоени на 7 декември, с висше военно звание с укази на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев.

Церемонията се проведе в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 в София и на нея присъстваха министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, съобщават от Министерството на отбраната. 

Държавният глава удостои с висше офицерско звание „генерал-лейтенант“ досегашния командир на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, който заема длъжността „заместник-началник на отбраната“.

Бригаден генерал Деян Дешков бе удостоен с висше офицерско звание „генерал-майор“, освободен от длъжността „командир на 61-а механизирана бригада“ и назначен за командир на Сухопътните войски.

Полковник Иван Иванов бе назначен на длъжността „заместник-началник на щаба по операциите“ в щаба на многонационалния корпус „Югоизток” в Сибиу, Румъния, и удостоен с висше военно звание „бригаден генерал“.

От името на удостоените с висше офицерско звание новоназначеният заместник-началник на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов изказа благодарност към военното и политическото ръководство за оказаното доверие.

„На новите длъжности ще работим за поддържането и развитието на способностите на Българската армия да изпълнява задачите си по трите мисии на Въоръжените сили“, заяви той. „Нашите основни задължения ще бъдат по продължаване, а в някои случаи и за ускоряване на модернизацията на Българската армия и поддържането на необходимото взаимодействие със съюзниците ни в НАТО“, категоричен бе генерал-лейтенант Попов.

Той отбеляза също, че рязката промяна в средата за сигурност е наложила формулирането на нови задачи към Въоръжените сили, но изискванията за това как трябва да служат не са променени. Новоназначеният заместник-началник на отбраната посочи, че ако те следват моралния закон и следят за дисциплината и реда, винаги ще управляват успеха. „Това е начинът, по който ние ще служим и това ще изискваме от нашите подчинени“, заключи генерал-лейтенант Попов.

На церемонията присъстваха още заместник-министрите на отбраната Теодора Генчовска и Катерина Граматикова, заместник-началниците на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и генерал-лейтенант Цанко Стойков, командири на видовете въоръжени сили, началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Владко Владов, висши офицери от Българската армия.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за своя козметичен магазин, намиращ се в Етнографски комплекс ”Дамасцена”,...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Скъпи приятели, СНЦ “Приятели на Фолклора“ гр.Казанлък, отново Ви кани на Празнично хоро по случай Трети Март! Заповядайте...

Платени съобщения 22/02/2024 гр.Казанлък
Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Перфектните очила за теб в Оптика ”Новий зир”! - Безплатен очен преглед от специалист по очна оптика от гр. Варна...

Платени съобщения 31/01/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак