10:09 | 17 декември 22 1808

Силно участие и победа за Добрин Гошов от Казанлък в надпреварата WRPF Bulgaria

Силно участие и победа за Добрин Гошов от Казанлък в надпреварата WRPF Bulgaria / Новини от Казанлък

Казанлъчанинът Добрин Гошов извоюва пореден спортен успех. Той се класира на първо място в категория до 82.5 кг за младежи до 23 години на състезанието WRPF Bulgaria, което се проведе на 11 декември (неделя) в гр. София.

Добрин, който е на 22 години, тренира активно фитнес от 6 години. Преди няколко години е диагностициран с рядката Болест на Крон, а лекарите забраняват на Добрин да прави тежки физически натоварвания. Въпреки това той решава, че това няма да го откаже от тренировките.

От тогава Добрин, който е и фитнес треньор участва в различни спортни надпревари.

В състезанието на WRPF Bulgaria се включиха близо 100 участника, а в категорията на Добрин –той се преборил с други 7 състезатели.

Гошов стана първи като вдигна общо 570 кг. от трибоя.  Той направи два опита с 190 и 200 кг от клек, а на третия опит при вдигането на  207.5 кг., получи контузия и не успял да ги клекне. Въпреки травмата в крака, младежа успя да вдигне 140 кг в дисциплината „Вдигане от лег“ и 230 кг. на „Мъртва тяга“. Добрин постигна 8 от 9 успешни опита. За успеха той изказа благодарност на треньора си Емил Кръстев от „Strength Squad“ клуб.

Снимки: Добрин Гошов

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак