13:37 | 31 януари 23 5163

Галина Стоянова към ВиК: Кога ще започне асфалтирането и кога ще приключи проекта в Казанлък?

Галина Стоянова към ВиК: Кога ще започне асфалтирането и кога ще приключи проекта в Казанлък? / Новини от Казанлък

Днес от 11.00 часа в конферентната зала на Бест Бутик хотел в Стара Загора се проведе информационна среща по проекта на ВиК Стара Загора на ОПОС за по-качествени услуги.

Участие в информационния ден взеха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, заедно със зам.-кметът по инфраструктура, строителство и транспорт Даниела Коева. Сред участниците беше и Иван Чолаков, областен управител на Област Стара Загора. Кметът на град Стара Загора – Живко Тодоров бе заявил участие в мероприятието, но поради здравословни причини не можа да присъства.

На срещата днес кметът Галина Стоянова зададе два въпроса към екипа на ВиК. Първият бе кога ще започне асфалтирането на улиците по проекта в Казанлък. Отговорът, който получи Стоянова бе месец март 2023 г. Припомняме ви, че след среща с екипа изпълнители на ВиК в Казанлък бе обещано на екипа на Общината, че асфалтирането ще започне през ноември 2022 г., обещанието на изпълнителите така и не се случи.

Галина Стоянова потърси отговор и на въпроса кога ще завърши проекта в Казанлък и по-специално в централна градска част. Екипът на ВиК отвърна, че през месец юни 2023 г. ще завършат всички дейности в Казанлък, вкл. асфалтиране на изкопите.

За съжаление правомощията на Община Казанлък не позволяват да санкционира или да изисква от фирмите изпълнители на проекта, понеже възложител е ВиК Стара Загора. Припомняме ви, че проектът на ВиК е на много голяма стойност и от голямо значение, не само за Община Казанлък, а и за всички общини, в които подземната инфраструктура не е подменяна от 70 години.

Официалният старт на проекта бе даден на 22 март 2022 година, като първоначално се очакваше да приключи в в рамките на тази календарната 2022 година.

Проектът на ВиК СТара Загора е финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура за директно предоставяне BG16M1OP002-1.016 „Изграждане на ВиК инфраструктура“ на конкретен бенефициент “Водоснабдяване и канализация” EООД - Стара Загора.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак